- hirdetés -

Megkérdeztük az orosházi járókelőket, szoktak-e spórolni kisebb-nagyobb összegekkel és ha igen, milyen célból.

Sokan spórolnak a 19 és 29 év közötti fiatalok közül, hiszen a K&H ifjúsági indexének felmérése szerint 27 százalékuk minden hónap elején félretesz egy kisebb összeget. Ez azonban nem feltétlenül csak rájuk igaz. Az utcán sétálókat kérdezgetve rendre különböző válaszokat kaptunk.

Igen, viszonylag gyakran teszek félre pénzt, amikor szükségem van valamire. Ez lehet tárgy vagy utazás is, leginkább az utóbbi. Nagyon szeretnék elutazni több nagyvárosba, például Londonba vagy Párizsba, de Dubajba is szívesen elmennék nyaralni. Összességében tehát inkább az élményeket szeretem gyűjteni – mesélte Kiss Petra.

Kiss Petra legszívesebben nagyvárosokba utazna el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hasonló véleményen volt Iglicz Dóra is.
Én is szeretek utazgatni, de épp munkát keresek, tehát most kissé nehézkesen menne. Egyébként leginkább nyaralásokra tennék félre pénzt. Az álom úticélom Spanyolország, azon belül is Barcelona – mondta.

Iglicz Dóra legszívesebben utazásra spórolna (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Molnár Ferenc és Bor Tímea új lakásuk kifizetésére és berendezésére spórolt az elmúlt időszakban. Úticéljuk jelenleg nincs, jövő nyárra azonban szívesen raknának félre pénzt egy horvátországi nyaralásra, ahol már többször is jártak.

Molnár Ferenc és Bor Tímea új lakásukra spóroltak az elmúlt időszakban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A lakásvásárlás és a házépítés tehát gyakori indoknak számít, de egy jó utazásra és nyaralásra is érdemes lehet félretenni az utca embere szerint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.