- hirdetés -

Újra foltvarrókkal telik meg a programokban bővelkedő őszi hónapokat nyújtó orosházi művelődési központ, november 17-én ismét megszervezik a közkedvelt Foltos napot és kiállítást.

Orosházán több mint húsz éve működik foltvarró csoport, a lelkes tagok kéthetente szerdánként találkoznak a Petőfi Művelődési Központban. A foglalkozásokon újabb mintákat tanulnak egymástól, ellesik az apró trükköket, beszámolnak a foltvarró táborokban látott ötletekről. A kétheti találkozások mellett immár több éve egy közösségi rendezvényt is szervez az Orosházi Foltvarró Egyesület, ahol mintákat cserélnek, bemutatják egymásnak legújabb munkáikat, és jókedvű beszélgetést folytatnak. A nap során vásárlási lehetőség is van, méterárut, apróbb kellékeket lehet beszerezni a közeljövő formagazdag alkotásaihoz.

– A minden év novemberében esedékes rendezvényünkre a környező települések foltvarró lányait, asszonyait és természetesen orosházi barátainkat hívtuk meg. Határon túlról, Zentáról és Magyarkanizsáról is várunk idén vendégeket – mondta el Végváriné Rehák Gizella, a helyi foltvarró egyesület vezetője, kiemelve, a varrás amellett, hogy hasznos elfoglaltságot és kikapcsolódást nyújt, az alkotás örömével is szolgál.

Az Orosházi Foltvarró Egyesület november 17-én, szombaton 9 órától tartja hagyományos rendezvényét, melyet Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője nyit meg. A Foltos nap mellett a tagok egész éves szebbnél szebb munkáiból kiállítás is nyílik a művelődési központ földszintjén, a tárlatot egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.