- hirdetés -

Harmadik alkalommal látogatja meg az SOS Gyermekfalu lakóit Andor Bohóc és Csíkos Dániel gyulai futónagykövet, hogy átadják a nekik gyűjtött adományokat. A Gyula és Orosháza közötti útszakaszt legtöbben futva teljesítik, november 17-én.

Segíteni jó! Ezt hirdeti Andor Bohóc és Csíkos Dániel, akik harmadik alkalommal futnak a jó ügyért.
– Andor Bohóc és én idén is nekivágunk, hogy adományokat vigyünk az orosházi SOS gyermekfalu lakóinak – ismertette Csíkos Dániel futónagykövet, hozzátéve, már tavaly és tavalyelőtt is nagyon sok felajánlás érkezett, amit nagy szeretettel fogadtak a gyerekek.

Mint mindig, most is Gyuláról indulnak (Fotó: facebook)

Kiemelte, idén már harmadik alkalommal látogatják meg a gyerekeket. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel és minden évben meglátogatni őket. Ahogy eddig, mi most is futva, Andor bohóc pedig velocipéden teszi meg a Gyula és Orosháza közötti 55 kilométeres szakaszt.
– Ezzel az eseménnyel szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet,mert adakozni jó dolog, főleg akkor, ha tudja az ember, biztos jó helyre kerül – hangsúlyozta a futónagykövet.

November 17-én kilenc órakor indul a menet Gyuláról, a Kossuth téri rendezvény térről, majd várhatóan fél négykor érkeznek meg az Orosházi SOS Gyermekfaluhoz.
Csíkos Dániel elmondta, az adományozók, tartós élelmiszerekkel, édességekkel és játékokkal segíthetik a rászorulókat.
– Csatlakozni is lehet futva, akár váltóban is, hiszen lesz kísérő autó, de aki szeretné kerékpárral is teljesítheti a távot – tájékoztatott a futó.

Az orosházi csapathoz szintúgy csatlakozhat futó és biciklivel érkező is.
– A találkozó az Eötvös Iskola előtt lesz, ahonnan fél háromkor indulunk Csíkos Dániel és kísérői elé, egészen az Orosháza tábláig. Ott átadjuk az adományainkat, majd velük együtt mi is elfutunk az SOS Gyermekfaluig – mondta Szöllősi Ágnes az orosházi futónagykövet.

A táblánál az orosházi futók is várják őket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi futó ismertette, már hetek óta hirdeti ezt a megmozdulást, melyre többen is jelezték, hogy szívesen jönnek.
– Már nem használt plüss figurákkal, játékokkal tervezzük az adományokat szaporítani. Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel évről évre nagyobb adományt tudunk eljuttatni a rászorulóknak. Ez a jótékonysági, adománygyűjtő futás valóban jót tesz mind a lelkünknek mind a testünknek. Úgy gondolom, ilyen jótékony szervezésű sport programokkal lehet a legtöbb létszámú csoportot megmozgatni, az önzetlen segítségnyújtással – tért ki rá Szöllősi Ágnes.

Aki szeretné, adományait útközben is leadhatják, Békéscsabán a Csaba centernél 10.45-től 10.55-ig, Telekgerendáson a Teleki csárdánál 12.20-tól 12.30-ig, illetve Csorváson a művelődési háznál 13.40-től 13.50-ig. (Az időpontok tájékoztató jellegűek)
Ha bármilyen kérdése adódna, Andor Bohócot a 0670/416-2684, Csíkos Dánielt pedig a 0630/653-7649-es telefonszámon érheti el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.