- hirdetés -

Újabb mozgalmas hétvégén vannak túl az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Szigetszentmiklóson a diák I-es és a serdülő korosztály szabadfogású diákolimpiáján indították versenyzőiket, míg Novics Dávid Szerbiában állt helyt

Szigetszentmiklós adott otthont a diák I-es és a serdülő birkózók szabadfogású diákolimpiájának, november 9-én és 10-én, kétnapos lebonyolításban. Az első, pénteki megmérettetésre 183 versenyző mérlegelt, az Orosházi Birkózó Egyesületet hat diákkorú birkózója képviselte.

Közülük Debreczeni Tamásnak jött ki a legjobban a lépés, aki meg sem állt a 85 kilogrammos súlycsoport ezüstérméig. Rajta kívül a 63 kilósok közt Boros Norman, a 69 kilósok közt pedig Cseh Balázs is bronzéremmel tette emlékezetessé a hétvégét. Rajtuk kívül Bakos Ferenc is dicséretesen helytállt, az ötödik helyen végzett súlycsoportjában, valamint Czikora Dánielnek és Berke Milánnak sem sok hiányzott, hogy az első hatban végezzenek kategóriájukban.

Fekete Bence a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: egyesület)

Másnap, szombaton a serdülő korosztályban is harcba szálltak a diákolimpiára kijutó birkózók az aranyérmekért, az egyesületet itt ketten képviselték a 159 fős mezőnyben. Fekete Bence és Molnár Tibor is az 52 kilogrammosok közt lépett szőnyegre, ahol ismét összejött egy döntős szereplés, ugyanis Fekete a dobogó második fokára állhatott fel.

November 10-én a szerbiai Sabacon az egyesület vajdasági származású birkózója, Novics Dávid állt rajthoz a szerb kadet szabadfogású bajnokságon. És ha már ott volt, magabiztos birkózással húzta be a 65 kilogrammos súlycsoport bajnoki címét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.