- hirdetés -

A megfelelő gyakorlati tudás elsajátítása érdekében partnercégekkel közösen képzi hallgatóit a Kodolányi János Egyetem. A duális képzés nemcsak tudást, hanem keresetet is biztosít az intézmény hallgatóinak.

A duális képzés a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programja. Az elméleti képzéshez az egyetemen, míg a kooperatív képzés gyakorlati részéhez az egyetem együttműködő vállalati partnereinknél jutnak hozzá a hallgatók. A képzési formának köszönhetően a szükséges gyakorlati tudáson túl némi keresetre is szert tehetnek a diákok. Nem utolsó szempont, hogy a munkaerőpiacon szerzett tapasztalattal a duális képzésben résztvevők könnyebben juthatnak álláshoz is.

A jövő évben összesen 44 duális képzési álláshelyet kínál hallgatóinak a Kodolányi, mindezt 18 munkáltatónál. Az egyetem központi intézmény igazgatója elmondta, mára partnereik között olyan nagy cégek is megjelentek, mint a Budapest Bank, a Békés Takarék és az Alföldvíz Zrt.

A Doherty Hungary Kft. a Kodolányi egyetem egyik legnagyobb partnere (Fotó: Rosta Tibor)

– Jelentős számú önkormányzatnál is dolgozhatnak diákjaink a megyében: Medgyesegyházán, Mezőkovácsházán, Telekgerendáson és Orosházán. A versenyszférából olyan sikeres megyei cégek szeretnének az egyetemmel együtt dolgozni, mint a Foster Biztosítási Alkusz Kft, Csaba-Talk Kft. és a Kuke Vendéglátó Kft. Békéscsabáról, Dig-Build Kft. Gyuláról, a Vasex Kft. Gyomaendrődről. Régi partnerünk az orosházi Doherty Hungary Kft, melynél már két hallgatónk sikeresen elhelyezkedett és szívesen bővítenék még a dolgozóik létszámát diákjainkkal – nyilatkozta dr. Malatyinszki Szilárd.

Az igazgató kiemelte, az egyetem továbbra is várja partnerek jelentkezését, hiszen céljuk, hogy hozzájáruljanak a térség társadalmi, szellemi fejlődéséhez.

A Kodolányi egyetem jelenleg négy képzésben fogad jelentkezőket ezen oktatási forma keretében, ezek az emberi erőforrás, gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás és szociális munka szakok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.