- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat is meghirdette a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj-pályázatot a 2019-es évre. A pályázat beadásának határidejét meghosszabbították.

A pályázat rögzítésének és a Polgármesteri Hivatalba történő benyújtásának határideje
2018. november 13. 16 órára módosult. Pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek két kategóriában.

Az „A” kategória értelmében azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek az ösztöndíj-pályázatra, akik felsőoktatási intézményben – felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében – teljes idejű, azaz nappali munkarendben folyó, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki, a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója, doktori (PhD) képzésben vesz részt, vagy kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban.

A kiírók felhívják a figyelmet, hogy az ösztöndíjat minden pályázati fordulóban újra kell pályázni.

A pályázat kötelező mellékletei:

  • A felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás a 2018/2019. tanév első félévéről. – Amennyiben a pályázó egy időben több felsőoktatási intézménnyel is hallgatói jogviszonyban áll, pályázatában csak azt a felsőoktatási intézményt kell megneveznie, amellyel elsőként létesített hallgatói jogviszonyt. A felsőoktatási intézmények szerződése alapján folyó, közösen meghirdetett – egyik szakon nem hitéleti, a másik szakon hitoktató, illetve hittanár – kétszakos képzés esetében a hallgató az állami felsőoktatási intézményt köteles megnevezni.
  • Igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről.
  • A szociális rászorultság igazolására szükség a pályázó nyilatkozata a vele egy háztartásban élőkről, vagyonnyilatkozat, valamint munkáltatói igazolás

A „B” kategória értelmében azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek az ösztöndíj-pályázatra, akik a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek, és a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű, nappali munkarendben folyó alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatot ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója, doktori (PhD) képzésben vesz részt , kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban és/vagy vendéghallgatói képzésben vesz részt.

A kiírók felhívják a figyelmet, hogy a pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2019. évi felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2019/2020. tanévben ténylegesen elkezdik.

A pályázat kötelező mellékletei:

  • Igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről.
  • A szociális rászorultság igazolására szükséges a pályázó nyilatkozata a vele egy háztartásban élőkről, vagyonnyilatkozat, valamint munkáltatói igazolás

A pályázati űrlap csak a fent meghatározott kötelező mellékletekkel együtt érvényes, valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

Valamennyi pályázati kiírás esetében a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendrendszerben való regisztráció illetve a pályázat elkezdését megelőzően érdemes a pályázónak megvizsgálni, hogy a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át (melynek összege 2018. évben nettó 85.500,- Ft), valamint egyikük sem rendelkezik vagyonnal.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges. A rendszer az alábbi linkre kattintva elérhető.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva, a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt az Orosházi Polgármesteri Hivatal Jogi Csoportjánál kell benyújtani (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. I. emelet 18-as iroda).
A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár (5900 Orosháza, Kossuth u. 3.) internetes részlegének munkatársai szakmai segítséget a nyújtanak a pályázati űrlap és a kötelező mellékletek kitöltéséhez, a pályázat zárásához és nyomtatásához. A pályázat elkészítéséhez és beadásához szükséges feltételeket (internethasználat, nyomtatás) térítésmentesen vehetik igénybe a pályázók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.