- hirdetés -

Különleges vendégek lepték meg az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékeit november 6-án. A Magyarországi Német Színház tagjai Horgász Dezső és Melissa Hermann adott elő egy vidám darabot az intézményben.

A Magyarországon élő német kisebbséget, a német ajkúakat és a németül tudó magyarokat német kultúrával kiszolgálni – többek között ezzel a céllal jött létre lassan már negyven évvel ezelőtt a Magyarországi Német Színház. A szekszárdi társulat két tagja Horgász Dezső és Melissa Hermann ezúttal Orosházára látogatott, ahol az Eötvös-iskola óvodás és kisiskolás korú tanulóit szórakoztatták színdarabjukkal.

– Egy gyermekelőadásról van szó, én csak koffermesének hívom a hasonló előadásainkat, hiszen nincs hozzá szükség nagyobb díszletekre vagy kellékekre. Jártunk már nagyobb európai városokban, Magyarországon belül pedig a mostani látogatásunk mellett Győrben vagy Szolnokon, hogy csak néhány példát említsek – avatott be a részletekbe Horgász Dezső.

A Magyarországi Német Színház művészei szórakoztatták az óvodás és kisiskolás tanulókat (Fotó: Rosta Tibor)

Orosházára a Német Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkeztek, ezúttal egy Grimm-mesével, A Halász és a felesége című darabbal kápráztatták el az Eötvös-iskola tanulóit. Előadásuk lényege, hogy többnyire német nyelven adják elő a darabot, de rengeteg magyar szó is elhangzik közben.

– Magyarország egyetlen társulattal rendelkező, német nyelvű kőszínháza a miénk. Mivel sajnos kevesebben ismerik, ezért nagyon örülünk minden felkérésnek, nagy örömmel jöttünk ide Orosházára is, hogy szórakoztassuk egy kicsit a gyerekeket – mondta Horgász Dezső.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.