- hirdetés -

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola „Turbóagy” és „VMOH0.8” csapata első helyezést ért el a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei/körzeti fordulóján, így Békés megyéből évfolyamukat képviselik majd a november 24-i országos döntőn.

A Bolyai Matematika Csapatversenyt középiskolai tanárok kezdeményezésére, először 2004 őszén rendezték meg a főváros három kerületében, 5-8. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő négyfős csapatai számára. A következő években a főváros további körzetei és vidéki megyék, valamint a 3-4. osztályosok is csatlakoztak – osztotta meg hírportálunkkal Kovalcsikné Borombós Edit pedagógus.

A verseny célja, segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget teremteni arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. Az országos méretű verseny mára a határon túlra is elért, a megmérettetés megyei/körzeti fordulóját október 12-én, Békés megyében öt helyszínen: Békéscsabán, Gyulán, Szarvason, Mezőkovácsházán és Orosházán rendezték meg. Az Orosházi Vörösmarty Általános Iskolát 11 csapat képviselte, a 8., 6., 5. évfolyamból egy csapat, a 4. évfolyamból két csapat jutott be a legjobb hat közé.

Eredmények:

Első helyezést ért el az induló 41 csapatból a „VMOH0.8” csapat, tagjai: Albert Máté, Czékmán Hunor, Palotás Irén Margit, Tóth Péter 8. osztályos tanulók. Felkészítő tanárok: Oroszné Vass Ildikó, Kovalcsikné Borombós Edit.

Első helyezést ért el az induló 64 csapatból a „Turbóagy” csapat, tagjai: Bónus Kristóf, Czombos Balázs, Csizmadia Róbert, Csáki Tamás 5. osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Oroszné Vass Ildikó.

Harmadik helyezést ért el az induló 46 csapatból a „LÖKÖTTKÖLKÖK” csapat, tagjai: Major Lénárd, Munkácsi Kristóf, Sárközi Ármin, Szénási Álmos 4. osztályos tanulók. Felkészítő tanító: Budácsik Anita.

Hatodik helyezést ért el az induló 64 csapatból a „Tudósok” csapat, tagjai: Bárdos Botond, Farkas Donát Áron, Polgár Máté, Szecskó Boglárka 6. osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Kovalcsikné Borombós Edit.

Hatodik helyezést ért el az induló 46 csapatból a „NÉGYÁS(Z)OK” csapat, tagjai: Buzai Dorka, Dimák Dorottya, Radó Anna, Szűts Letícia 4. osztályos tanulók. Felkészítő tanító: Budácsik Anita.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.