- hirdetés -

Az alvégi temetőben lévő katonasírokat koszorúzták meg mindenszentek napján, ökomenikus megemlékezés keretében az önkormányzat és a történelmi egyházak képviselői. Így tisztelegve a hősi halottak előtt, akik a világháborúkban vesztették életüket.

Fiatal, életerős emberek haltak értelmetlen halált az I. és II. világháború során. A legtöbben közülük a húszas éveik elején jártak. November 1-én, mindenszentek napján a nagy világégések hősi halottai előtt is lerótták tiszteletüket az önkormányzat és az egyházak képviselői. Az ökomenikus megemlékezésen a történelmi egyházakat Iványi László katolikus plébános és Lacki János evangélikus lelkész képviselte.

Az önkormányzat és az egyházak képviselői lerótták tiszteletüket a világháborúk hősei előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt követően Orosháza Város Önkormányzata nevében Bojtor István alpolgármester és Németh Béla képviselő hagyományosan, koszorúzással tisztelegtek a II. világháborúban elesett katonák előtt, meglátogatva a magyar honvédek, majd a szovjet és román elesettek sírjait. A megemlékezés végén az I. világháború hőseinek emlékművére is rákerült a7z emlékezést jelképező koszorú.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.