- hirdetés -

A március 17.-18. között tartott Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny sikere után az őszi versenyszezonban is megrendezi a rangos eseményt a Zsoldos Péter Orosházi Vívóegyesület.

Gerevich Aladárt, Kovács Pált és Kárpáti Rudolfot nyugodtan nevezhetjük nemcsak a vívás, hanem a magyar sport halhatatlan legendáinak is. A három egykori olimpiai bajnokról elnevezett Reménység Kard Körverseny második állomását, egyben Zsoldos Péter Emlékversenyt rendezi meg november 3-án és 4-én, a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület.

Nem a mostani lenne az első nagyobb rendezése idén az orosházi egyesületnek, hiszen március 17-én és 18-án már ellátogattak Orosházára az ország legjobb vívóegyesületeinek fiatal versenyzői. A márciusi megmérettetésre nem kevesebb, mint 233 ifjú vívó érkezett többek közt az UTE és a Vasas, a vidéki fellegvárak közül pedig Nagykanizsa és Nyíregyháza képviselői, akik hat korcsoportra bontva küzdöttek az aranyérmekért.

Rangos versenyre készülnek az orosházi vívók (Fotó: Rosta Tibor)

Orosháza utoljára még az 1990-es években adott otthont rangos vívóversenynek és reméljük, hogy sikerül visszaállítani ezt a hagyományt – nyilatkozta akkor a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület főtitkára és edzője, Nagy Nándor.

A kétnapos versenynek, a Reménység Kard Körverseny tavasszal megrendezett fordulójához hasonlóan ezúttal is az Eötvös-csarnok ad otthont, ahol szombaton délelőtt tíz órakor kezdődnek meg a küzdelmek a pástokon. A verseny tétje nagy, hiszen az itt megszerzett pontok sokat számíthatnak év végén az országos összevetésben, valamint a magyar ranglisták aktuális helyezései is a körverseny eredményeivel alakulnak ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.