- hirdetés -

Hosszabb szünet után újabb fejezetével jelentkezett a Rock Klub műsor-sorozata, a Zenészportré október 27-én. A közönségnek ismét egy dobos mutatkozott be.

A Rock Klub nagy sikerű Zenészporté sorozatában Berta Péter, dobos lépett színpadra. A zenészt leginkább a csanádapácai Örökség zenekarból ismerhetik a rock kedvelők, de szerepelt már korábban más orosházi bandákban is.

A 31 éves fiatalember igen energikus ütős, ezt zenei alapokra történő játékával is bizonyította. A beszélgetésben többször is kihangsúlyozta: rendkívül nehéz ma a zene világában sikereket elérni, nagy a kínálat, ezért maga is inkább kedvtelésből dobol. Teszi mindezt azért, mert imádja.

Az ifjú dobos több zenekarban is játszott már (Fotó: Rock Klub)

Édesapja is dobos volt, Berta Péter tőle is sokat tanult, amikor alig tízévesen odaült apja Amati dobszerkójához és püfölni kezdte a bőröket. Több zenekart is megjárt eddigi pályafutása során, de mindig is az Örökséggel adott koncertekre emlékezik vissza a legszívesebben. Hozzátette azokon a bulikon volt a legjobb a hangulat.

Manapság is több helyen játszik, szerepel egy ígéretes Rammstein tribute zenekarban is, mellyel a főváros legjobb koncerthelyeire – többek között az Akváriumba, valamint a Barbra Negrába –  is eljutottak.

A festmény a Rock Klub falát díszíti (Fotó: Rock Klub)

Dobolt Angliában egy cirkuszban is, de nem vágyott vissza. Elkövetkezendő tervei között szerepel egy saját zenei anyag összeállítása, valamint egy dobstúdió kialakítása. A fiatal ütőforgatóról Mihály László festőművész készített egy festményt, amelyet a műsor végén Péter dedikált. Az alkotás immár a Rock Klub falán díszeleg.

Egy kellemes este, egy kellemes társasággal, ez volt a Zenészportré idei hatodik műsora.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.