- hirdetés -

Az orosházi Segítő Gondoskodás Alapítvány nyerte meg a Tesco „Ön választ, mi segítünk” kampányát. Elindult a Platán Idősek Otthonának kertszépítése októberben. 

Ahogy korábban írtuk negyedik alkalommal indította el „Ön választ, mi segítünk” kampányát az orosházi Tesco, melynek célja, hogy az áruház közvetlen környezetében élők életminőségét javítsák. A kampánnyal különböző civil szervezeteknek biztosított lehetőséget az áruház pályázataik benyújtására.

– Március környékén vettük észre ezt a lehetőséget és éltünk is vele, májusban nyújtottuk be pályázatunkat. Ezt követően a nyári időszakban volt lehetősége a lakosságnak arra, hogy a vásárlás után kapott érmékkel segítse az általa választott civil szervezetet – ismertette Bogárné Kiss Ildikó a Segítő Gondoskodás Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette, a pályázaton sikeresen szerepeltek, így az első helynek járó 400.000 forintot ők vehették át, július hatodikán, a Magyar Adományozói Fórum jóvoltából.

Az otthon dolgozói és lakói is kiveszik részüket a kerti munkákból(Fotó: Gál Diána Babett)

– A megnyert összegből arra törekedtünk, hogy a Platán Idősek Otthonának a kertjét egy kicsit szebbé tegyük, ugyanis az elmúlt években nagyon elöregedtek az otthon növényei és a viharok is nagyon megtépázták a fákat. Ezért zöldövezet kialakítását és növények telepítését tűztük ki célul – tájékoztatott a kuratóriumi elnök.

Az összegből örökzöld és lombhullató növényeket, díszfákat is telepítenek a Platán Idősek Otthonának kertjébe. A szükséges növények beszerzését, és a kert kialakításának irányítását egy szakember koordinálásával végezik. A Tesco önkénteseit, valamint az otthon dolgozóit, ellátottait, hozzátartozóikat és más önként jelentkezőket is bevonnak a munkafolyamatokba.

Négyszázezer forintból újul meg az idősek otthonának kertje (Fotó: Gál Diána Babett)

Bogárné Kiss Ildikó elmondta, ismét megjelent egy Tescos pályázat, melyre ezúttal a Gyermek Mosoly Orosháza Bölcsődéiért Alapítvánnyal indulnak. A pályázat jóvoltából programokat szeretnének megvalósítani a bölcsődében.

– Ennek keretében többek között, szakmai és interaktív előadásokat tartanánk kismamáknak és kisgyermekes családoknak, többek között az egészséges táplálkozásról, melynek keretében egy diétás szakáccsal ételeket is készítenének a szülők. Továbbá a korai fejlesztéssel és különböző terápiás lehetőségekkel ismertetnénk meg az érdeklődőket – zárta a kuratóriumi elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.