- hirdetés -

Minden napra jut meleg étel azoknak a rászorulóknak, akik Orosházán a Bocskai utca 1. szám alatti népkonyhára betérnek. Az elmúlt időszak visszajelzései pozitívak, a Humán Szolgáltató Központ bővíteni kívánja az ellátást Dél-Békésben.

Közel három hónapja várja a rászorulókat napi egyszeri meleg étellel a Dél-Békési Étkeztetési Centrum. Az augusztustól üzemelő népkonyha iránt már az első napokban nagy volt az érdeklődés, és ez továbbra is töretlen.

A Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központjának szakmai vezetőjétől megtudtuk, a szolgáltatást igénybe vevők hálásak a mindennapi meleg ételért.
– Az ételek minőségével, ízével elégedettek, nagyon sok ellátott hálás szívvel köszöni meg a meleg ételt, mert az csak így biztosított számukra. A téli hidegek beálltával úgy véljük, egyre nagyobb igény jelentkezik majd a segítségnyújtásra – nyilatkozta lapunknak Bodorló Borbála. Hozzátette, bebizonyosodott, hogy a térségben hiánypótló szolgáltatást jelent a népkonyhai ellátás.

A szociálisan rászorulók minden nap meleg ételhez juthatnak (Fotó: Rost Tibor)

A térség országgyűlési képviselője lapunknak úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy a Calendula Szövetség keretei közt megálmodott kezdeményezés eredménnyel jár.
– A lakossági igényfelmérést és sok-sok egyeztetést, engedélyeztetést követően kialakított szolgáltatás sokaknak jelent napi segítséget, és nekünk ez a legfontosabb – hangsúlyozta Simonka György hozzátéve, szorgalmazzák a rászorulóknak napi egyszeri ingyenes meleg ételt biztosító népkonyha szolgáltatás bővítését további dél-békési településeken, különösen fontosnak nevezte ezt a tél beállta előtt.

A szociálisan rászorulók jelenleg nemcsak Orosházán, hanem a térség több településén – például Tótkomlóson, Nagybánhegyesen, Gádoroson – is meleg ételhez juthatnak a Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központja fenntartásában működő étkeztetési centrumnál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.