- hirdetés -

A budapesti felnőtt birkózó világbajnokságra való utazásuk előtt Magyarkanizsán vettek részt nemzetközi kötöttfogású versenyen az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Cseh Balázs arany-, Czikora Dániel bronzéremmel zárta súlycsoportjában a népes megmérettetést.

Ugyan a hazai és nemzetközi birkózóvilág jelenleg a Budapesten rendezett felnőtt világbajnokságra figyel, de ez nem jelenti azt, hogy a különböző korosztályok képviselői ne vennének részt közben felkészülési versenyeken. Az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzői ezúttal a szerbiai Magyarkanizsán vettek részt egy rangos nemzetközi versenyen, október 20-án.

Az orosházi csapat hat versenyzővel képviseltette magát a népes, szám szerint 13 ország 41 klubjának 302 versenyzőjét felvonultató, kilencedik alkalommal rendezett, Csaba Ferenc Nemzetközi Kötöttfogású Emlékversenyen.

Ketten állhattak fel a dobogóra a csapat hat versenyzője közül (Fotó: egyesület)

Az egyesület beszámolója szerint sportolóik kitettek magukért, kemény küzdelmeket vívtak, a dobogóra végül kettőjüknek sikerült felállni. Először a diák I-es korosztály 50 kilogrammos mezőnyében versenyző Czikora Dánielnek jött össze az éremszerzés, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ugyancsak a diák I-es korcsoportban, a 70 kilogrammosok között indult a magyarkanizsai versenyen Cseh Balázs, aki fantasztikus birkózással meg sem állt az aranyéremig. Másnap pedig a csapat tagjai is látogatást tettek a világbajnokságon, hogy együtt szurkoljanak a magyar versenyzőknek és személyes kedvenceiknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.