- hirdetés -

Különleges, új ötven forintos pénzérmét bocsájtott ki a Magyar Nemzeti Bank, október 17-én. Ez a kétmillió példányban forgalomba kerülő érme sok orosházi birkózóbarátnak is szívébe lopja magát.

A Magyarországon megrendezett Birkózó Világbajnokság alkalmából a Magyar Nemzeti Bank október 17-én az 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatát bocsátotta ki kétmillió példányban. Az emlékváltozat mindig valamely forgalomban már résztvevő forgalmi érmével azonos címletű, de képileg egy adott eseményhez, évfordulóhoz, nemzeti, történelmi értékhez kapcsolódó törvényes fizetőeszköz, amely témára a jegybank a nagyközönség figyelmét kívánja felhívni.

Az új ötven forintos súlya, minősége és hátlapja is változatlan marad, átmérője továbbra is 27,4 mm, súlya 7,7 gramm, anyaga réz (75%) és nikkel (25%) ötvözet, színe ezüstfehér, csak az érmeképen a már megszokott kerecsensólymot felváltja a birkózók küzdelmét ábrázoló kép.

 

 

Kiváló figyelemfelkeltő eszköz, hiszen a készpénz-forgalomban megjelenik, de a lakosság szívesen elteszi emlékbe, így nem sokáig vesz részt benne ténylegesen – áll a MNB oldalán.

A kibocsátást követő három hónapban az MNB a lakossági pénztárában, Budapesten korlátozott mennyiségben címletváltás keretében is biztosítja az érméhez való hozzájutást, illetve a forgalomba nem került, verdefényes érmékhez a gyűjtők a készlet erejéig a Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában névértéken juthatnak hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.