- hirdetés -

Az október 15-i, hajléktalanokat érintő rendelet módosítása miatt egészítette ki szakmai programját az Egységes Szociális Központ intézményei közé tartozó Orosházi Hajléktalanszálló.

Október 15-én lépett életbe a hajléktalantörvény, mely alapján a nappali melegedők a hét minden napján legalább 8 és 18 óra között, valamint ehhez igazodva az éjjeli menedékhelyek legalább 18 és 8 óra között biztosítsák a hajléktalan személyek ellátását.
Az Orosházi Hajléktalanszállón a rendelet hatályba lépéséig az éjjeli menedékhely 16 és 8 óra, a nappali melegedő pedig 8 és 16 óra között állt nyitva az igénybe vevők részére – tudtuk meg Bogárné Kiss Ildikótól, az Egységes Szociális Központ igazgatójától.

Hozzátette a nappali melegedő esetében a létszámnormák is megváltoztak október 15-től, melyhez az Egységes Szociális Központ intézményei közé tartozó Orosházi Hajléktalanszálló is alkalmazkodni fog.

Október 15-én lépett életbe a hajléktalantörvény (Fotó: Rosta Tibor)

A jogszabályváltozás összhangban van az életvitelszerű közterület használat szabályainak megsértéséről szóló kormányhatározattal és ez biztosítja, hogy a hajléktalanellátás minden érintett számára elérhető, kielégítő és zavartalan legyen – emelte ki Bogárné Kiss Ildikó.

Az Orosházi Hajléktalanszálló esetében a rendelet módosítása miatt kiegészítették az intézmény szakmai programját, valamint a nappali melegedőt érintő szakmai létszámnormákat is. Az intézmény által működtetett hajléktalanszálló esetében a szolgáltatások (nappali menedékhely, éjjeli menedékhely és a hajléktalan személyek átmeneti szállása) egy telephelyen valósul meg, ezért azok a fedél nélküliek, akik az Orosházi Hajléktalanszállót választották, eddig is folyamatosan és zavartalanul vehették igénybe a szolgáltatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.