- hirdetés -

Rendhagyó istentisztelet volt a református templomban október 14-én. Ekkor tették le ugyanis fogadalmukat a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola új tanárai és első osztályos tanulói.

Megtelt a református templom október 14-én a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanáraival, első osztályos tanulóival, valamint büszke szüleikkel és hozzátartozóikkal.

A tanulók és új tanáraik fogadalomtételére még a Székelyföldről is érkeztek vendégek.
– 72 első osztályos kisdiákot köszönthettünk az idei tanévnyitón, akik ezúttal a templomi szertartások szerint tesznek fogadalmat az iskola rendjére. A dátum nem véletlen, hiszen szerettük volna októberhez, a reformáció hónapjához igazítani a fogadalomtételt és az ünnepi műsort – tudtuk meg Kisné Bor Emíliától, az intézmény igazgatójától.

Az iskola szellemiségének megfelelően nevelik a rájuk bízott gyerekeket (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A diákok előtt az iskola új tanárai tették meg fogadalmukat, kiemelve, hogy teljes erejükkel és legjobb tudásuk szerint dolgoznak majd az intézmény eredményességéért. Lendvai Mónika is idén kezdte meg a munkát a református iskolában, de már korábban is tanítással foglalkozott. Kiemelte, számára az egyházközösséghez való tartozást, a keresztény értékek közvetítését és a keresztény értékek szerinti életet jelenti fogadalomtétele.
– A rám bízott gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését intézményem szellemiségének megfelelően látom el – hangzott a tanárok fogadalma.

Őket az első osztályos diákok követték, akik az iskola hagyományainak követésére, rendjének megtartására, valamint az intézmény tanulójához méltó életre és tanulásra tettek ígéretet. Az ünnepségnek itt még nem volt vége: az 1.a, 1.b és 1.c osztály 72 frissen fogadalmat tett tanulója rövid műsorral kedveskedett az egybegyűlteknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.