- hirdetés -

Egy hatalmas kamionnyi adomány érkezett a szentetornyai közösségi házához péntek délután. A Német Tartalékos Szövetség mintegy másfélmillió forint értékű bútort, illetve több orvosi műszert hozott, amelyeket egy civil szervezetnek és az Orosházi Kórháznak adományoznak.

Önzetlenül jött a segítség – kezdte Antal László, a Magyar Tartalékos Szövetség (MATASZ) orosházi elnöke. Elmondta: a német tartalékosokkal már 11 éve jó kapcsolat alakult ki, ennek a partnerségnek köszönhető az adomány is. A számítógépasztalokat, ülőgarnitúrákat, szekrényeket, székeket nem győzték pakolni a szentetornyai Magunkért Egymásért Civil Egyesület tagjai.

– Az eszközöknek már megvan a helye. Végre ki tudjuk egészíteni a civil egyesület bútorzatát, de a szentetornyai orvosi rendelőben is nagy hasznát veszik majd a berendezési tárgyaknak – fogalmazott Antal László.

Szinte nem győzték pakolni az új bútorokat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az adományok között három orvosi műszer is érkezett, melyeknek az Orosházi Kórházban veszik majd hasznát. Ezek között egy speciális műszer is található, amelyet égési sérülések gyógyításához alkalmazhatnak majd.

A MATASZ orosházi elnöke elmondta, a tárgyak körülbelül másfél millió forint értékűek, amelyben nincsenek benne az orvosi műszerek és a fuvardíj. Antal László szerint az eszközöket a jövő héten el is juttatják új helyükre, amelyről mi is beszámolunk majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.