- hirdetés -

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Kisharang Bölcsöde egészség- és sportnapját. Ehhez a közelmúltban kapott szabadtéri játékok is a segítségükre voltak.

A beszoktatás időszakának lezárásaként idén, október 10-én is megrendezték az egészség- és sportnapot a Kisharang Bölcsödében. Dénes-Földesi Mónika, bölcsödevezető elmondta, az elmúlt években a finommotorika fejlesztésén és a nagymozgásos csoportszobai játékeszközök bővítésén volt a fő hangsúly az intézmény életében.

– Idén sikerült vennünk új szabadtéri játékokat, főleg kismotorokat vagy libikókákat a város önkormányzata és a Gyermekmosoly Alapítvány segítségével. Ez ugyan nem volt olyan jelentős eszközbővítés, mint a korábbi években, mégis ezek a játékok nagyon fontosak a gyerekeknek, akik napi szinten használják ezeket az eszközöket három évszakon keresztül, így gyorsan elhasználódnak – mesélte az intézményvezető.

A mozgásra és az egészséges étkeztetésre is nagy hangsúlyt fektetnek (Fotó: Bojtor Zalán)

Hozzátette, a támogatásoknak köszönhetően a Kisharang minden csoportja új motorokkal kezdhette meg a vidám udvari száguldozást, egészségnapjuk délelőttjén is ezeket próbálhatták ki a játszóudvaron.

A sportnap keretein belül nagy hangsúlyt fektettek az egészséges étkeztetésre is, zöldségek, gyümölcsök vagy teljes kiőrlésű pékáruk kerültek a 72 kisgyermek asztalára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.