- hirdetés -

A kincsem Parkban szombaton volt ismét versenynap az ügetők számára és ez a nap orosházi szempontból sok jót hozott. Három arany és egy értékes bronz a mérleg.

Mint azt a lósport szerelmesein kívül is bizonyára sokan tudják, a versenyeken nem csak a lovak, illetve hajtóik teljesítményét mérik, jegyzik, díjazzák, de a tenyésztők, idomárok is versengenek.

Az orosházi Ifj. Kunos Gyula, a Lovas Egyesület egykori elnöke csak tenyésztőként van jelen a Kincsem Parkban. A tenyésztésből származó csikókat másfél évesen értékesíti, azonban esetleges győzelmeik, eredményeik után a tenyésztőt is dicsőség illeti.

A szombati versenynapon, a Tibi díj futamát nyerő Zselnice Kunos tenyésztés, csakúgy, mint a VI. Amatőr verseny hendikep győztese Top Up.

Izgalmas versenyen, ha csak orrhosszal is, de Zselnice a győztes (Fotó: Kovács Gábor)

A két tenyészői díj mellett született egy hajtói arany is, mégpedig Kárai József révén, aki a Murza Hendikepben nyerő Zabrina szulkijában foglalt helyet.

A nap orosházi bronzérme Kovács József nevéhez fűződik, aki tulajdonosa, trénere és tenyésztője is, a Zalai Gáborral, a Kétévesek versenyén harmadik helyen befutó Atom Makinak.

Ezek és a hasonló sikeres szereplések a jól megrendezett és egyre színvonalasabb lóversenyek mellett jól szolgálják az orosházi lósport megbecsültségének erősödését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.