- hirdetés -

Az ősz beköszöntével egyre több teendő akad Orosházán, a Városüzemeltetési Zrt. munkatársaival több helyen is találkozhatunk. A főtéri medencéket már leengedték, de Gyopárosfürdőn is készülnek a télre és ma elkezdődik a lomtalanítás is.

Az évek gyakorlatát követve több feladatot is ütemezetten végez az őszi időszakban az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. Már gyűjtik a lehulló lombokat a városban, ami az első fagyok beköszöntével fog igazán munkát adni a kertészeti részleg dolgozóinak.

A főtéren található medencékből már leengedték a vizet. A vezérigazgató elmondta: ilyenkor átfogó állapotfelmérést végeznek: megvizsgálják a szivattyúkat, vízköpőket valamint az elektromos hálózatot is.

– Már most látszik, hogy tavasszal jó néhány szivattyút fel kell újítani a biztonságos üzemeltetés érdekében. Emellett van pár olyan vízköpő, melynek üveg része megrepedt, illetve eltörött, valamint az egyik medence mellett futó földkábel is zárlatos lett. Emiatt nem minden vízköpő világítása működött a nyáron. Ennek a hibának a feltárását még az ősz folyamán elvégezzük, egy erre a célra használatos műszerrel kimérjük az elektromos földkábel szakadásának pontos helyét és feltárás után elhárítjuk annak hibáját – ismertette Benkő Ferenc.

Téli üzemmód Gyopárosfürdőn

A fürdőben szeptember 17-én bezárt a parkfürdő. Azóta az ott található medencéket leeresztették és az uszodát is üzemen kívül helyezték. A tervek szerint még az ősszel az uszoda körül található régi beton járólapokat felszedik és a helyére esztétikusabb térköveket raknak és a zuhanyzó sor is modern külsőt kap.

– Még a fűtési szezon kezdete előtt komoly felújítási munkálatokat végeztünk a fürdő geotermikus fűtési rendszerének hőközpontjában. Ennek a munkának a keretén belül a már lassan tíz éve telepített és azóta üzemelő irányítástechnikai rendszert kompletten felújítottuk, kicserélve a régi, mára technikailag elavult rendszert – részletezi a vezérigazgató.

Mindjárt itt van a karácsony!

Már a téli útkarbantartásra is készülnek a Városüzemeltetési Zrt-nél. Megtudtuk, hogy a szükséges mennyiségű szóróanyagot már korábban betárolták, november közepére pedig befejezik a hótolólapok és sószóró berendezések felszerelését, illetve a hó-, és síkosság mentesítésben részt vevő géppark teljes körű felkészítését.

– A közelgő adventi ünnepekre is megkezdtük már a felkészülést, megkötöttük a korcsolyapálya bérlésével kapcsolatos szerződésünket. November első felében hozzák a pályát, amit a kollégáim a szokásos módon felépítenek majd az összes faházzal, mesekönyvvel és jászollal együtt. Ezzel párhuzamosan új adventi világítótesteket vásároltunk melynek segítségével a Kossuth utca is végig új díszkivilágítást fog kapni – mondta Benkő Ferenc.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet, ma kezdődik a két hétig tartó őszi lomtalanítási akciójuk, amelyről már mi is írtunk. Ahogy azt megszokhattuk, körzetekre osztva a várost ütemezetten fogják elvinni az igatlanok elé kihelyezett lomokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.