- hirdetés -

A múlt hétvégi, országos kötöttfogású diákolimpiát követően újabb megmérettetés várt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiatal versenyzőire. Ezúttal Gyomaendrődön, a szabadfogású diákolimpiai küzdelmek területi selejtező mérkőzésein tehették magukat próbára. Két arany- és egy ezüstéremmel tértek haza.

Nem sok ideje maradt pihenni az ország és egyben az Orosházi Spartacus Birkózó Klub diák korosztályi birkózóinak. Egy héttel a diák II-esek Karcagon rendezett kötöttfogású diákolimpiáját követően október 6-án a szabadfogású kategóriában is elkezdődtek a küzdelmek, területi selejtezők formájában.

Az orosházi csapat Gyomaendrődre utazott, ahol a diák II-es és diák I-es korosztályok képviselői léptek szőnyegre a területi bajnoki címekért és a szabadfogású országos diákolimpiára való kijutásért küzdve. A verseny díszvendégeként az 1972-es müncheni olimpia bajnoka, az idén egyszer már az orosházi klubot is meglátogató dr. Hegedűs Csaba érkezett, aki a tőle már jól megszokott lelkesítő gondolatokkal nyitotta meg a megmérettetést.

Egy arany- és két ezüstéremmel zártak Gyomaendrődön a Spartacus birkózói (Fotó: OSBK)

A diák II-es korosztályban a klub három versenyzője is egészen az éremcsatákig menetelt. Köztük a korosztály 35 kilogrammosai között induló Somogyvári Milán meg sem állt a győzelemig, a dobogó tetejére állhatott fel. Ugyanebben a súlycsoportban még egy pontszerzésnek örülhettek a Spartacus képviselői, Oláh Tamás ugyanis, szintén a 35 kilós mezőnyben az ötödik helyen zárt.

A 63 kilogrammosok közt sem maradt érem nélkül az egyesület, Farkas Krisztián Somogyvári Milánhoz hasonlóan nem talált legyőzőre a nap folyamán, bátor birkózásának köszönhetően újabb aranyéremnek örülhettek.

A diák I-es kategóriában Erőss Richárd is magabiztosan menetelt a döntőig, ahol azonban vereséget szenvedett, így ő ezüstéremmel járult hozzá az Orosházi Spartacus sikeres szerepléséhez.

Egy nappal később kadet szabadfogású és kadet női országos bajnokságot rendeztek, melynek Soroksár volt a helyszíne. Lakatos Angelo révén itt egy bronzéremmel lettek gazdagabbak, aki az 55 kilogrammosok mezőnyében menetelt egészen a dobogó harmadik fokáig. Nem sok hiányzott az éremhez a női mezőny 46 kilogrammos orosházi versenyzőjének, Jenei Noéminek sem, végül azonban a negyedik helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.