- hirdetés -

A Platán Idősek Otthonában október 4-én ünnepelték meg az Idősek Napját, a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete pedig október 6-án tartott összejövetelt a jeles esemény alkalmából.

Október 4-én a Teréz utcai Platán Idősek Otthonában is megtartották az eredetileg október 1-re eső Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepséget. Az eseményen igazi örömhírről számolhatott be Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője, hiszen 2012 és 2014 után ismét családbarát munkahely lett intézményük.

Az eseményre Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is ellátogatott, aki megköszönte az ünnepeltek sok munkáját, melyet életükben a városért tettek, valamint jó egészséget és kellemes időtöltést kívánt az ünnepelteknek. A köszöntőket követően az intézmény dolgozói előbb zenés produkcióval, majd egy humoros színdarabbal szórakoztatták az otthon lakóit és vendégeit.

Október 4-én ünnepeltek a Platán Idősek Otthonában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hagyományaik szerint, október első szombati napján a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete is megtartotta idősek napi rendezvényét Lórántffy utcai közösségi házukban. Az egyesület tagjai így szeptember 15-i, kerek évfordulósaikat ünneplő rendezvényük után alig három héttel ismét jeles alkalomból ülhettek össze. Az eseményen részt vett Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és Fejes Róbertné, alpolgármester, Rákóczitelep képviselője.

A Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete is megtartotta idősek napi rendezvényét (Fotó: Rosta Tibor)

A szervezet vezetője, Kasza Béláné a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének közösségteremtő erejét emelte ki.
– Mikor az ember gyermek, a napok rövidnek, az évek hosszúnak tűnnek. Akik ide járnak, öregkorukra sem érezhetik magukat magányosnak, hiszen hasonló problémákkal, de egyben hasonló örömökkel rendelkező emberekkel alkothatnak igazi közösséget – hangsúlyozta Kasza Béláné.

A köszöntéseket és a jelképes ajándékok átadását követően a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület négyfős csapata gondoskodott a vidám hangulatról, akik három különböző humoros szituáció eljátszásával szórakoztatták a vendégeket. Az ünnepi vacsora előtt pedig az egyesület énekkara lépett fel.

Az egyesület november 18-án tartja következő rendezvényét, ekkor a szerbiai Martonos nyugdíjasait látják vendégül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.