- hirdetés -

Szombaton délelőtt kezdődött a RAW Női, Férfi, Ifjúsági, Junior, Masters  Erőemelő Országos Bajnokság, RAW Erőemelő CSB. A kétnapos viadalnak a Táncsics-csarnok ad otthont.

Amint a verseny nevéből is kiderül, ezen a megmérettetésen a dobogóra lépő versenyzők a kiírás értelmében nem használhatják a speciális, erőemelő nyomóruhákat. Így, minden technikai segítség igénybe vétele nélkül kell megküzdeniük a hatalmas súlyokkal.

A megnyitón a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András köszöntötte a versenyzőket, szakvezetőket, nézőket és indította el a versenyt. Szombaton a hölgyek versenyeznek, a második napi, vasárnapi versenyen a férfiak lépnek dobogóra.

A női versenyek során sajnos nem szurkolhatunk orosházi emelőnek (Fotó: Rosta Tibor)

Orosházi szempontból egyenlőre nincs jó hírünk. A Toldi SE eredetileg két versenyzőt szeretett volna indítani, sajnos a gyengébb nemet képviselő Rajos Vivien tegnapra megbetegedett, így az orosházi szineket egyedül a masters III kategóriában induló Szarka Antal képviseli.

Musztafa Imre, a rendező Orosházi Toldi SE elnöke elmondta, az október 27-28-i országos bajnokságon már egyéniben és csapattal is ott lesznek az egyesület versenyzői.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.