- hirdetés -

A pandémia a tavalyi évre, és az idei év első felére rányomta a bélyegét versenyzés szempontjából. Elmaradtak a versenyek, ezért nagy csalódás érte a versenyzőket, de ahogy kiderült, hogy május 29-én megrendezik Budapesten a Női Korosztályos Raw Erőemelő Magyar Bajnokságot, elkezdtek újra készülni a sportolók a megmérettetésre.

Ezen a rangos eseményen három Orosházi Toldis hölgy indult el. 57 kg-os súlycsoportban Kovács-Györkös Melánia élete első erőemelő versenyén kiválóan szerepelt. Juniorok között a második helyet szerezte meg. Melánia a 6 éve felállított guggoló rekordot, a 100 kilogrammot próbálta túlszárnyalni 100,5 kilogrammal, de sajnos technikai hiba miatt most nem sikerült, így 97,5 kg-on fejezte be a guggolást. Nyomásban 45 kg-ig, míg felhúzásban 115 kg-ig jutott. Összesen 257,5 kg-ot teljesített.

„Mela” élete első nagy versenyén ezüstöt szerzett (Fotó: Toldi SE)

+84 kg-ban a felnőttek között egyesületen belül maradt az első és második hely. Lovas Mónika kiváló versenyzéssel immáron ötödjére zsebelte be egymás után a felnőtt raw erőemelő magyar bajnoki címet.

Az orosházi kis csapat (Fotó: Toldi SE)

Guggolásban 170 kg-ot, nyomásban 122,5 kg-ot, ami egyéni csúcs, felhúzásban 185 kg-ot teljesített. Összesen 477,5 kilót ért el a három fogásból. Csapattársa, Szabó Ágnes végzett a második helyen, aki sérülten érkezett, emiatt elmaradt a legjobbjaitól. 450 kg-ot teljesített. A szervező külön díjazásában, megnyerte az abszolút fekvenyomó címet. Ágiék mostantól a hamarosan sorra kerülő oroszországi viadalra készülnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.