- hirdetés -

Sorsfordítás – A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 címmel rendez filmvetítéssel és könyvbemutatóval egybekötött kiállítást október 19-én, 14 órától a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, az Orosháza és Térsége Gazdakör és Orosháza Város Önkormányzata. 

A kiállítás megnyitója október 19-én délután két órakor az Árpád-kertben lesz. A rendezvényen köszöntőt mond Horváth József, Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára, illetve Dávid Zoltán Orosháza polgármestere.
A kiállítást megnyitja Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese.

Ezt követően az érdeklődők beszélgetésen vehetnek részt, amely keretén belül filmvetítés és könyvbemutató is lesz. Az apáink földje című dokumentumfilmet követően A parasztgazdaságok fejlődése, az átalakítás nehéz évei Orosházán 1930-1960 című könyvet mutatja be, dr. Rákóczi Attila PhD. a környezettudományok doktora, a dokumentumkötet lektora. A könyv szerkesztői: dr. Horváth József Phd. gazdálkodás és szervezéstudomány doktora, egyetemi docens és Horváth József Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke. Az esemény helyszínéül a Petőfi Művelődési Központ Szokolai Sándor terme szolgál majd.

A korszak eseményeiről, a film és a könyv tükrében Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, dr. Máthén Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese, dr. Őze Sándor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, történész, dr. Galambos István a Nemzeti emlékezet Bizottságának Hivatala történész, és Sáfár Gyula a Nemzeti Levéltár Gyulai Levéltár igazgatóhelyettese osztja meg gondolatait a résztvevőkkel.

Az esemény 16 órakor állófogadással zárul.

Részvételi szándékukat október 12-én 16 óráig a gazdakoriroda@orosnet.hu email címen vagy a 0670/453-6176-os számon jelezhetik az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.