- hirdetés -

Harmadik alkalommal nyerte el a Családbarát Munkahely címet az intézmény, egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Örömhírről számolt be Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője a Platán Idősek Otthona október 4-i, idősek napi rendezvényén. 2012 és 2014 után ugyanis ismét családbarát munkahely lett az Egységes Szociális Központ. Az elismerő oklevelet október 8-án vehetik át az Óbudai Egyetemen.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az ESZK ismételten családbarát intézmény lett, ugyanakkor megerősítést is kaptunk azzal kapcsolatosan, hogy ez irányú munkánkat jól végezzük és munkahelyünk csak is akkor lehet sikeres intézmény, ha munkatársaink is a lehető legjobban érzik magukat – mondta az intézményvezető.

Az intézmény integrált szervezeti formában tíz telephelyen biztosítja azokat a szociális alap- és szakosított ellátási formákat, melyek az önkormányzat számára kötelezően illetve önként vállalt feladatok, kielégítve ezzel a város lakosságának igényeit, szükségleteit. Az Egységes Szociális Központ dolgozói a segítő foglalkozásúak körébe tartoznak. Az ellátottakkal történő foglalkozás fizikailag és lelkileg is megterhelő számukra.

– Intézményünk elkötelezett annak érdekében, hogyha közvetett módon is, de segítséget nyújtson munkatársai számára családi hátterük stabilizálásához, jobbításához. Továbbá előtérbe helyezzük, hogy munkavállalóink megfelelő körülmények között, a szakmai elvárásoknak eleget téve lássák el feladataikat. Mindezeken túl szem előtt tartjuk, hogy a folyamatos szakmai tudás szinten tartása és fejlesztése mellett a dolgozó lehetőséget kapjon egészségének megőrzésére és a rekreációra is – tette hozzá Bogárné Kiss Ildikó.

Az intézmény vezetői továbbra is lényeges szempontnak tartják, hogy családbarát intézkedéseikkel a jövőben is segítsék és jobbá tegyék a dolgozók és családtagjaik mindennapjait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.