- hirdetés -

Újabb eredményes versenyen vannak túl Orosháza triálversenyzői. Gugyella István, Kovács Attila és Kovács Péter Cegléden vett részt a magyar kupa-sorozat soron következő állomásán, ahonnan két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza. A novemberre átszervezett magyar bajnokságon is jó eséllyel indulhatnak kategóriáikban.

Országos bajnokságra készültek ugyan Orosháza triálversenyzői, a megmérettetés azonban egy időpontba került a Belgiumban rendezett világkupa-küzdelmekkel, így magyar kupára fokozták le a szervezők. Így november 25-re marad a döntés, hogy kiderüljön, ki a kezdő, a junior és az elit kategória legjobb triálversenyzője Magyarországon.

Ez azonban nem szegte az orosházi versenyzők kedvét, Gugyella István, Kovács Attila és Kovács Péter is eredményesen szerepelt a szeptember 23-án, Cegléden rendezett viadalon, ahova az Üveg-Világ Kft. támogatásával utaztak.
– A több mint hússzoros magyar bajnok, Hegedűs László rendezte a hétvégi versenyt, aki házigazdaként az elit kategória aranyérmét is zsebre tehette. Az időjárás szerencsére kegyes volt hozzánk, de a versenyszituációkat ez persze nem könnyítette meg, majdnem három méter magasan kellett egyensúlyoznunk – ismertette a körülményeket Kovács Péter.

Cegléden szerepeltek az orosházi versenyzők (Fotó: Kenyó Ferenc)

A fiatal versenyző elégedett lehetett teljesítményével, junior kategóriában az első helyet szerezte meg. Ugyanitt a szintén orosházi színekben versenyző Gugyella István is eredményesen zárt, ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kovács Péter azonban nem pihenhetett sokat, hiszen újabb kategóriában, az elit versenyen is próbára tette magát.

– Mozgalmas időszak volt, hiszen a versenyt megelőző napon még Tokajban és Tatabányán tartottam bemutatót. Két kört kellett megcsinálnunk a pályákon, ezután a legjobb négy versenyző külön döntőt vívott, de ezúttal magukkal vihették oda a már megszerzett pontjaikat. Holtversenyben végeztem a második helyen egy egri versenyzővel, végül az döntött a javamra, hogy több pályát sikerült 0 hibaponttal, azaz hibátlanul teljesítenem – mesélte Kovács Péter, aki aranyérme után egy ezüstéremnek is örülhetett.

Kovács Péter elit kategóriában a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: Kenyó Ferenc)

Az orosházi éremhalmozásnak azonban itt még nem volt vége. Péter bátyja, Kovács Attila is aranyéremmel zárt, ő a senior korosztály hobbi kategóriájában állhatott fel a dobogó tetejére, mindössze egy hibapontot szerezve a lehetséges 75-ből a verseny során.

Az orosházi versenyzőkre a novemberre áttett magyar bajnokság előtt még vár egy másik rangos esemény, október 14-én a berlini világkupára utaznak ki a magyar válogatottal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.