- hirdetés -

A Petőfi Művelődési Központba szervezett vidám hangulatú összejövetelt az Idősek Napja alkalmából október 1-én az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Központja.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének szeptember 28-i összejövetele után ismét idősek napi rendezvény helyszíne volt a Petőfi Művelődési Központ. Október 1-én ezúttal az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása, valamint az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata szervezett összejövetelt.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy minden évben megünnepeljük az Idősek Napját, hiszen rendkívüli szerepet töltenek be az életünkben, amit nekik is érezniük kell. Mindenképp meg kell hálálnunk, amit értünk tettek, amilyen világot teremtettek nekünk – nyilatkozta az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Fejes Róbertné.

Halustyik Éva, a családsegítő szolgálat intézményvezetője elmondta, 18 éve pályáznak az önkormányzatnál idősek számára szervezett alapítványok és rendezvények létrehozásához. Idén az Idősek Napja mellett novemberben életkorhoz köthető szabadidős programokat, decemberben pedig karácsonyi összejövetelt terveznek nekik. Köszöntőjében az intézményvezető kiemelte az ünnepelt vendégek életszeretetét, kedvességét és bölcsességét, mely mindegyiküket fiatalon tartja.
– Egy ókori bölcsesség szerint, olyan fiatal vagy, mint az önbizalmad és olyan öreg, mint a félelmeid. Korunkat ne a naptár számlálja, hanem a lelkünk mutassa meg, mennyinek érezzük magunkat!– tette hozzá Halustyik Éva.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek produkcióit is láthatták a vendégek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezután Fejes Róbertné és Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is köszöntötte az egybegyűlteket.
– Hivatalosan ugyan október 1-én ünnepeljük az Idősek Napját, de úgy gondolom, az év minden napján törődni és figyelni kell önökre – mondta Dávid Zoltán.

A köszöntőket követően először a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak ünnepi műsort. Az iskola Életrevalók csoportja bécsi keringővel, az Angels csoport pedig jazz-koreográfiával kedveskedett a nézőknek, akik a tánc mellett zenés produkciókat is hallhattak. Ezt követően a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület szórakoztatta őket egy vidám hangulatú műsorral.

– Nagyon jól érzem magam, kedves csapat gyűlt össze. Ugyan rövid rá az idő, de szerencsére elég jól lehet ismertségeket, barátságokat kötni – nyilatkozta a második idősek napi rendezvényén részt vevő Schneider György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.