- hirdetés -

Tatabánya adott otthont birkózásban az idei kötöttfogású országos bajnokságnak, ahol az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői is elindultak. Zónai Zsolt révén a legkisebb súlycsoport aranyérmét is hazavihették. A klub diák II-es birkózói Karcagon indultak el, ahol a diákolimpiai címekért szálltak harcba.

Az elmúlt évek talán legmagasabb létszámú kadet birkózó bajnokságát rendezte meg a Tatabányai SC Birkózó Szakosztálya a Földi Imre Sportcsarnokban szeptember 29-én. Az előnevezések alapján a tervezett két szőnyeget háromra kellett módosítani, ami jó döntésnek bizonyult, lévén 39 szakosztály nem kevesebb, mint 148 birkózója próbált szerencsét, hogy elhódíthassa a korosztály súlycsoportjainak kötöttfogású bajnoki címeit.

A tizenegy súlycsoportból két bajnoki címet otthon tudtak tartani a házigazdák, ahogyan a ceglédiek is két első hellyel zártak, a maradék aranyérmeken más klubok osztoztak. Köztük az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a legkisebb súlycsoportban versenyző Zónai Zsolt révén.

A dobogó legfelső fokára állhatott fel Zónai Zsolt (Fotó: OSBK)

Páli Sándor tanítványa a 45 kilogrammos mezőnyben próbált szerencsét, melyben öt induló révén körmérkőzés döntött a helyezésekről. Mivel mind a négy ellenfelét sikerült legyűrnie, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Jochim Márknak és Lakatos Angelonak megszokott korosztályukhoz képest eggyel feljebb ezúttal nem jött össze az éremcsata.

Ugyanezen a napon Karcagon a diák II-es korosztályban, a diákolimpiai bajnoki címekért küzdöttek meg a fiatal birkózók, ugyancsak kötöttfogásban. Somogyvári Milán a 35 kilogrammosok között képviselte a Spartacust, ahol győzelemmel kezdett, de végül lemaradt az éremcsatákról. A 63 kilós mezőnyben versenyző Albert Ádám sem vallot szégyent, ő az ötödik helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.