- hirdetés -

Többek közt asztaliteniszben, sakkban, de akár lengőtekében is próbára tehették magukat a Békés Megyei Hajléktalan Sportnap résztvevői.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Hajléktalan Sportnapot, melynek ezúttal az Orosházi Hajléktalanszálló volt a helyszíne.
– Az első ilyen rendezvényünk még 2008-ban volt, előtte is voltak hagyományos sportágaink, melyek házi bajnokság keretein belül zajlottak le – tudtuk meg Orovecz Sándortól, a hajléktalanszálló szakmai koordinátorától.

A 2008-as nyitás óta négy Békés megyei hajléktalanszálló részvételével zajlanak a megmérettetések, idén az orosháziak mellett békési és békéscsabai vendégek érkeztek a versenyre, a gyulaiak ezúttal nem tudtak eljönni.

A 25-30 fő részvételével zajló sportnapon többek közt asztaliteniszben, dartsban, sakkban, lengőtekében és kártyajátékban is próbára tehették magukat a versenyzők.

A lengőtekét is kipróbálhatták a versenyzők (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az utolsó öt megmérettetés összesített pontversenyét az orosházi intézmény nyerte, ezért szeretnénk, ha az idén is elnyerhető vándorserleg nálunk maradna. A legfontosabb azonban, hogy minden versenyző érezze, hogy ugyanolyan fontosak, egyikük sem különb a másiknál – tette hozzá Orovecz Sándor.

Hozzátette, a verseny építő ereje mellett a találkozó az intézmények dolgozóinak is hasznos, hiszen amellett, hogy könnyen kötnek jó ismertségeket vagy barátságokat, szakmai jellegű dolgaikat is át tudják beszélni.

A versengést lezáró ebédet követően az eredményhirdetés következett, ahol a versenyzők boldogan vehették át okleveleiket teljesítményük elismeréseképpen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.