- hirdetés -

Díjmentesen tisztítják a városban a társasházi hulladékgyűjtő edényeket. Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (OHU) szakemberei október 3-án és 4-én végzik el a feladatot.

Egy érvényben lévő Emberi Erőforrás Minisztériumi (EMMI) rendelet szerint az ingatlanhasználók dolga gondoskodni a társasház lakói által használt gyűjtőedény időközönkénti tisztításáráról, illetve karbantartásáról.

– Ez a kötelezettség az edények nagyobb mérete miatt, a társasházban élők számára nehezebb feladat. Ezért – egyeztetve az illetékes alpolgármesterrel, Bojtor Istvánnal – cégünk átvállalja és lehetőséget biztosít a társasházi 660-1100 literes, körülbelül kétszáz darab gyűjtőedény gépi tisztítására – fogalmazott Benkő Ferenc az OHU ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy ennek költségét az önkormányzat magára vállalja, így a lakók ingyen vehetik igénybe ezt az extra szolgáltatást.

– Idén egy kedvezőbb lehetőséget tudtunk kiharcolni, a DAREH-társulásnak köszönhetően. Így nagyságrendileg 800 ezer és egymillió forint közötti összegért tudjuk a mosatást elvégezni – ismertette a költségeket az ügyvezető igazgató.

A kukákat október 3-án és 4-én tisztítják a cég szakemberei a városban. Arra kérik a társasházi lakókat, hogy ezeken a napokon az ingatlanon belül tárolt gyűjtőedényeket is helyezzék ki a közterületre, ezzel segítve a munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.