- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat évek óta rendszeresen támogatja a törekvést, hogy a rászoruló gyerekek számára is minél élménygazdagabb, élvezetesebb lehessen a vakáció. Mint már több nyáron, idén is kaptak fürdőbelépőket a gyermekjóléti szolgálaton keresztül.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. évek óta támogatja az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata nyári programjainak megvalósítását. Halustyik Éva, a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat vezetője elmondta, évek óta szereznek így örömet azoknak a gyerekeknek, akik enélkül nem juthatnának el a gyopárosi strandra.

Ottjártunkkor harminchárom csanádapácai és pusztaföldvári gyermek ugrált, pancsolt, fröcskölt önfeledten az uszoda mögötti „kishidegben”. Az egyik rájuk vigyázó felnőttől, Csepreginé Csiaki Évától megtudtuk, hogy szinte kivétel nélkül sokgyermekes családok gyermekei kapták ezt a lehetőséget, akik másképp nem juthatnak el a strandra.

(Fotó: Somogyi Martin)

– Nagyon szépen köszönjük Dávid Zoltán polgármester úrnak és Benkő Ferencnek, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatójának, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megkapta a gyermekjóléti szolgálat ezt a száz ingyen belépőt. Mi egész évben kapcsolatban vagyunk ezekkel a családokkal és tudjuk, milyen nehéz körülmények között élnek. Ők azok, akik semmiképp sem engedhetnek meg maguknak egy családi strandolást, így viszont legalább a gyerekek, egyszer egy évben eljuthatnak ide. A gyermekek nagyon várták a programot – mondta a családgondozó.

Lendvai Patrícia volt az egyik gyermek, aki részt vehetett a szerdai strandoláson. – Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy megkaphattuk ezt a tiszteletjegyet, mert egyébként nem tudnánk eljutni ide. Köszönjük a lehetőséget – fűzte hozzá.

(Fotó: Somogyi Martin)

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy mindig is támogatta, hogy az önkormányzat és a város intézményei szebbé tegyék a gyerekek vakációját.

– Az önkormányzat és személy szerint én is támogattam, hogy a száz fürdőjegyet idén is kapja meg az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata a Városüzemeltetési Zrt.-től. Az önkormányzat a későbbiekben is szeretné lehetőségeihez mérten támogatni a rászorulókat, a gyerekeket, hogy a nyár nekik is a lehető legjobb legyen – tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.