- hirdetés -

Nagy buliban lehetett része annak, aki szeptember 27-én a Petőfi Művelődési Központba látogatott Csepregi Éva, Abrakadabra című interaktív gyermekműsorára. A kíváncsi kicsik és nagyok kétszer is megtöltötték a színháztermet.

Játék, ének, kacagás jellemezte az ötven perces előadást, ahol a szerencsés gyerekek ajándékokkal is gazdagodhattak. Csepregi Éva jól ismert hangján csendültek fel a régi és új dalok, melyeket a gyerekek tapssal és tánccal háláltak meg az énekesnőnek.

Szabó Orsolya művelődésszervező elmondta, a csütörtöki esemény volt az első bérletes előadás.
– Csepregi Éva interaktív gyermekműsorán a Micimackó plusz bérlettel lehetett részt venni. A mai napon két előadásra vártuk a gyermekeket, több mint 600 érdeklődőt – ismertette.

Az egyik kedvenc időtöltése gyerekeknek énekelni és velük játszani (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Neoton Família sztárja, Csepregi Éva elmondta, színpadon állni nagyon összetett dolog.
– Az, hogy a Neoton Famíliának megadatott, hogy egy életművet hozzon létre, nagy ajándék az élettől – mondta az énekesnő, majd hozzátette, sikereik elsődleges oka, ami rendkívül fontos, hogy nagyszerű csapatuk volt, amelynek egy része még mindig együtt van.

A Neoton Família Sztárjai nevű csapat 2005 óta járja az országot, tagjai Végvári Ádám, Baracs János, Csepregi Éva és a zenekar.
– A kezdetekkor a hetvenes évek vége felé mindannyian sikerre vágytunk. Akkor közönséget választottunk magunknak, olyanokat, amilyenek mi is vagyunk, egyszerű embereket. E mellett tudtuk, hogy olyan dolgokról szerettünk volna énekelni, amik minket is érdekelnek. Elhatároztuk, hogy populáris zenét játszunk, ami azt jelenti, hogy a nagy közönségnek zenélünk, ebbe pedig beletartoznak a gyerekek is – emlékezett Csepregi Éva.

Számos olyan daluk született, amik gyerekeknek is érdekesek lehetnek, több zenéjük szól a történelemről vagy az irodalomról.
– A Neoton Família egyik nagy erőssége a szöveg volt. A mai napig is ritkán nyúlnak olyan szövegekhez, olyan versekhez, mint például a Santa Maria, a Sámson és Delila, vagy a Don Quijote – mondta mosolyogva az énekesnő, aki kiemelte, sok lábon álló siker az övék.

A gyerekek kedvencei a találós kérdések voltak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Az egyik kedvenc időtöltésem gyerekeknek énekelni és velük játszani. Egyrészt visszahozza egy kicsit az emlékeket Dávidról, a fiamról, másrészt pedig azért, mert volt két gyermeklemezünk, a „Lehet egy kiskutyával több?”, amelyben pöttyös dolgokról elmélkedünk, ezen a lemezen szerepel például a Katicabogárka című dal is. Illetve, a másik lemezen egy japán népmese feldolgozása hallható, ahol maga a történet is megjelent, a Sárkánykirály birodalma, amelyet megtűzdeltünk dalokkal – emelte ki Csepregi Éva.

Elmondta, gyermekeknek énekelni egészen más feladat.
– Én nem bújok jelmezbe és nem tér el sokban az előadásom sem attól, mint mikor felnőtteknek játszom. Abból a szempontból viszont mégis nagyon más, hogy amikor a felnőttek meglátják a felállásunkat, óhatatlanul megjelennek a fejükben azok az információk, amelyek a Neotonnal kapcsolatosak. A sikerek, a dalok, az emlékek, amiket átéltek egy-egy zenével kapcsolatban. A gyerekek ettől még mentesek, ott egy kicsit közelebb kell kerülni hozzájuk – fogalmazott énekesnő.

A következő Micimackó bérletes előadás október tizedikén lesz, akkor a Zenthe Ferenc Színház előadásában láthatják majd a legkisebbek a Brémai Muzsikusok című darabot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.