- hirdetés -

A Budapesti Operettszínház művésze volt a TereFere elnevezésű programsorozat vendége szeptember 25-én. A művelődési központ által szervezett esten szóba került a gyerekkor, a munka és a boldogság. Simon Boglárka minderről szívesen beszélt, videó formájában pedig részesei lehettünk színház világa egy-egy szeletének.

Becsületesség, jó szándék és szeretet. Simon Boglárka elmondása szerint ezek a legfontosabb tulajdonságai, amelyekkel eljutott álmai megvalósításához. E mellett fontos számára a küzdeni tudás, és hogy megmaradjon embernek azokkal az értékekkel, amelyeket otthonról hozott.
Vidám. és sugárzik belőle a pozitivitás. Ezekkel a benyomásokkal léptem ki öltözője ajtaján miután lehetőségem nyílt beszélgeti vele a TereFere előtt. Egy fiatal, életvidám nőt ismerhettem meg, aki csupaszív, határozott jellem és szívében őrzi Orosházát.

Szabó Orsolya művelődésszervező elmondta, nem véletlen, hogy Simon Bogira esett a választás, hiszen orosházi születésű, aki a Budapesti Operettszínházban játszik sikeresen, évek óta.
Kiemelte, a rendezvény célja, hogy az itt élőknek elhozzák azokat a neves szaktekintélyeket, művészeket, akik kötődnek Orosházához.

– Szeretnénk egy kötetlen, családias beszélgetés keretén belül kicsit közelebb hozni az emberekhez vendégeinket. A mostani alkalomra közel száz érdeklődő regisztrált. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik az adott téma iránt – fogalmazott a művelődésszervező.

Az orosházi születésű művésznő boldogan fogadta el a felkérést a rendezvényre (Fotó: Rosta Tibor)

Simon Boglárka a Budapesti Operettszínház művésze Orosházán született 1990-ben, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában végezte iskolai tanulmányait.
– Rengeteg barátom él itt, illetve a családom is orosházi. Nagymamám a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában tanított mint zongoratanárnő, így rendszeresen jártunk karácsonykor az Énekel a Család hangversenyre, amelyet az intézmény rendezett. Már akkor többször felléptem vele, akkoriban tetszett meg az éneklés, és onnan indult el bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni majd a későbbiekben is – emlékezett vissza Bogi.

Kezdetben Orosházán Pörneki Anikó tanítványaként, a Bel Canto Énekegyüttesben csillogtatta meg tehetségét. Az általános iskola elvégzése után gimnáziumi éveit a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban töltötte.
– Ez az időszak nagy stabilitást adott nekem a további pályámat illetően, mert rengeteg előadáson részt vettem, illetve az énektanárom is nagyon sok énekversenyre elvitt, ahol többször is eredményesen szerepeltem – mesélte a művész.

Kötetlen, családias beszélgetés vette kezdetét öt órakor B. Imre Julianna vezetésével (Fotó: Rosta Tibor)

Érettségi után a Színművészeti Egyetemre szeretett volna felvételizni, ami nem sikerült, akkor elkeseredett, de ma már nem bánja, hiszen később meghívták a Budapesti Operettszínházba egy főszerepre, ezt követően pedig az ottani Broadway stúdióban folytatta tanulmányait, mint stúdiós.
– Első nagy szerepem a Vámpírok Báljában Sara karaktere volt, ez a női főszerep a darabban. Akkor már öt éve éltem Pesten és dolgoztam, kisebb szerepekben is részt vettem, de ez volt az első átütő szerep, melynek köszönhetően az Operettszínházban felfigyeltek rám, így egyre több lehetőséget kaptam – mondta mosolyogva Simon Boglárka.

Kedvenc szerepe az Én és a kisöcsém című darab Kelemen Katója.
– Ez igazán sokoldalú szerep, hiszen egy fiút és egy lányt is meg kell formálnom a színpadon, ezt pedig nagyon izgalmas eljátszani – ismertette büszkén.

Elmondta, nagyon meglepődött, hogy meginvitálták erre a műsorra.
– Nem gondoltam, hogy itthon is ennyire figyelemmel követik munkásságomat – zárta meghatódottan az orosházi születésű művész, akit családja, barátai és sok érdeklődő várt a teremben.

Öt órakor B. Imre Julianna vezetésével kezdetét vette a kötetlen beszélgetés, amelyeket Simon Boglárkáról készült videók tettek igazán színessé. Közben forró teával és süteménnyel kínálták a résztvevőket, majd az esemény végén kérdések feltevésére is lehetőség nyílt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.