- hirdetés -

Több mint kétszáz szépkorút köszöntött az idősek napja alkalmából az Egységes Szociális Központ (ESZK). A szervezet négy klubjának tagjai gyűltek össze szeptember 25-én a Kiss Ernő utcai lakodalmas házban.

1991 október elseje óta ünnepeljük az idősek napját. Ebből az alkalomból minden évben ünnepséget szervez az Egységes Szociális Központ, nem volt ez másként idén sem. Kedden Szentetornyán gyűltek össze a szervezet nyugdíjazott dolgozói, illetve a négy idősek klubjának – Öreg Tölgy, Gyöngyvirág, Reménység, Őszirózsa – tagjai. Bogárné Kiss Ildikótól megtudtuk, hogy összesen 210 fő számára terítettek asztalt.

Minden évben megünneplik a szépkorúakat Orosházán (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– Az időskor megélése érték, legyenek büszkék erre. Mai, fiatalságot előtérbe helyező világunkban hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Az évek során példaértékűen helytálltak, gondoskodó szülők, barátok voltak, akikre mindig lehetett számítani. És nem utolsó sorban állampolgárok, akik munkájukkal elősegítették az ország fejlődését – hangsúlyozta nyitóbeszédében ESZK igazgatója.

Dávid Zoltán polgármester is hasonló értékeket emelt ki. A szépkorúak elismerést és köszönetet érdemelnek, hiszen a mostani generációt felnevelték, ezért kötelességünk mindent megtenni értük. A városvezető hozzátette, hogy az ESZK valamennyi dolgozója is hálát érdemel, hiszen segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak.

Dávid Zoltán szerint köszönettel tartozunk az idősebb generációnak (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor)

Minden évben várják a rendezvényt a szépkorúak, készülnek rá, hiszen kiszakadhatnak a szürke hétköznapokból.
– Nagyon jól érzem magam, minden évben szórakoztató programokat láthatunk és családias, jó hangulatban telik a rendezvény – mesélte Medvegy Jánosné az Őszi Rózsa Klub egyik tagja.

Végül egy közös ebéddel és zenés mulatsággal töltötték el a kedd délutánt a résztvevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.