- hirdetés -

Püspökladány adott otthont a diák I. és serdülő korosztályú birkózók kötöttfogású diákolimpiájának. Az Orosházi Birkózó Egyesület fiataljai három bronzéremmel tértek haza a megmérettetésről.

Püspökladány városi sportcsarnoka adott otthont a diák I.- és serdülőkorú birkózók idei kötöttfogású diákolimpiájának. A két korcsoport két napig tartó diákolimpiai küzdelmei során összesen 352 birkózó mérte össze tudását, köztük az Orosházi Birkózó Egyesület tíz sportolója.

A diák I.-es korosztályban versenyző orosháziak számára sikerült jobban a verseny, hiszen a 63 kilogrammosok közt Cseh Balázs, a 76 kilogrammosok közt Bakos Ferenc, a 85 kilós mezőnyben pedig Debreczeni Tamás lett egy-egy bronzéremmel gazdagabb. Mindhárman látványos, kemény összecsapásokat követően, a vigaszági küzdelmeket is végigbirkózva állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Három bronzéremmel zártak az OBE diák korosztályú birkózói (Fotó: egyesület)

A serdülők 52 kilósai közt versenyző Fekete Bence is közel állt az éremszerzéshez, ez azonban végül nem jött össze, a súlycsoport ötödik helyén végzett. Az egyesület fiataljai így három bronzéremmel és egy ötödik hellyel zártak.

A csapat számára a hétvégi, rákóczitelepi falunap sem múlhatott el birkózás nélkül, ugyanis bemutatóval népszerűsítették sportágukat. A rendezvényen részt vett az egykor orosházi színeket képviselő olimpikon, Kiss Gergely is, aki sportpályafutásáról tartott élménybeszámolót az érdeklődőknek.

A versenyek mellett bemutatón vettek részt (Fotó: egyesület)

A magyar diákolimpiai küzdelmek mellett a szerbiai Valjevóban, a junior szerb országos szabadfogású bajnokságon is érdekelt volt az egyesület. A szerbiai születésű, de tanulmányait a Táncsics Mihály Gimnáziumban folytató Novics Dávid mindenkit maga mögé utasított súlycsoportjában.

Az Orosházi Birkózó Egyesület jelenleg Bundesligában birkózó versenyzője, Sepeczán János is eredményes hétvégéket tudhat maga mögött. Az Escbachban sportoló versenyző első mérkőzését 10-2, a másodikat 18-1, a harmadikat pedig 9-2-es győzelemmel zárta, magabiztosan készülve a folytatásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.