- hirdetés -

Szerenkénti finálékkal zárult szeptember 23-án, vasárnap Szombathelyen a Swietelsky Hun Challenge World Cup, a torna világkupa-sorozat magyarországi állomása. Az versenyen Böczögő Dorina is részt vett, aki talajon meg sem állt az aranyéremig.

A vasárnapi volt magyar szempontból a szerenkénti finálék legsűrűbb napja a torna világkupa-sorozat magyarországi versenyén, a a Swietelsky Hun Challenge World Cupon. A magyar indulók közül az orosházi születési, évekig Békéscsabán, jelenleg pedig a fővárosi MTK-nál készülő Böczögő Dorina is érdekelt volt, aki talajon mutathatta be gyakorlatát.

Az egy héttel korábban még az országos bajnokságon három arany- és két ezüstérmet szerző sportolónő a megmérettetés során először pénteken mutatta be talajgyakorlatát, aminek köszönhetően az első helyen kvalifikálta magát a szer döntőjébe, egyedüliként elérve a 13 pontos határt a versenyzők közül. Mivel rajta kívül ez több válogatottbeli csapattársának is sikerült, a közönség a tavalyi évhez hasonlóan joggal bízhatott abban, hogy ismét éremért szurkolhatnak a tornászoknak.

Aranyéremmel zárta Böczögő Dorina a világkupa-sorozat szombathelyi versenyét (Fotó: Magyar Torna Szövetség)

Nem is kellett csalódniuk, a 2016-ban már világkupa-aranyérmet szerző Böczögő Dorina a kvalifikációhoz hasonlóan a fináléban is 13.100 pontot kapott fantasztikusan végrehajtott gyakorlatára, ami elegendőnek bizonyult az aranyéremhez.

A gerendán első helyen végző Kovács Zsófia után így neki is szólhatott a hazai közönség előtt a magyar himnusz.
– Nagyon örülök neki, hogy az egész hétvégén jó teljesítményt tudtam nyújtani. Úgy gondolom, ezen az úton kell továbbhaladnunk – értékelt Böczögő Dorina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.