- hirdetés -

Mozgalmas napok állnak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) edzői és versenyzői mögött. A hétvégén Püspökladányban megrendezett diákolimpiáról Jochim Márk aranyéremmel tért haza, de Egri Richárd és Zónai Zsolt is előkelő helyen zárt.

Két napra Püspökladány lett az utánpótlás birkózás fővárosa, itt rendezték meg ugyanis először szeptember 21-én a diák I, szeptember 22-én pedig a serdülő korosztály birkózóinak országos kötöttfogású diákolimpiáját. Előbbi korcsoportban 179, utóbbiban 173 fiatal birkózópalánta szállt harcba a súlycsoportok bajnoki címéért.

A diák I. korosztályban a Spartacus versenyzői közül Erőss Richárd és Papp Krisztofer harcolták ki a részvétel jogát, de a legjobbak közé, az éremcsatákig nem sikerült elverekedniük magukat.

Jochim Márk a dobogó tetején (Fotó: OSBK)

A serdülőknél hárman léptek szőnyegre, a legkisebb, 38 kilogrammosok közt versenyző Egri Richárd a dobogó második fokára állhatott fel. Kevés hiányzott az éremhez a két súlycsoporttal feljebb versenyző Zónai Zsoltnak, de végül a Spartacus 44 kilogrammos versenyzőjének meg kellett elégednie a súlycsoport negyedik helyével.

Jochim Márk azonban megállíthatatlannak bizonyult, a 62 kilogrammosok mezőnyében a többnyire inkább szabadfogásban versenyző birkózó meg sem állt az aranyéremig. Az orosházi egyesület így két éremmel és egy negyedik hellyel zárta a rangos megmérettetést.

A Szél Annát is soraiban tudó ifjúsági válogatott letette olimpiai esküjét (Fotó: OSBK)

Pár nappal korábban a Spartacus birkózói részt vettek a Vadvirág Esély Klub „Ne érte, vele fuss!” nevű jótékonysági akcióján is, majd az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartottak a sportágat népszerűsítő bemutatót. Emellett az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára készülő sportolók, köztük a magyar válogatott mellett az OSBK színeit képviselő Szél Anna is letették az esküjüket a MOM Kulturális Központjában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.