- hirdetés -

Ők azok, akik hivatástudattal és elkötelezettséggel végzik a mindennapi vizsgálatokat a radiológián, amihez immár az egyik legmodernebb CT berendezést használhatják.

Még július közepén adtuk át ünnepélyesen az Orosházi Kórház új CT-jét. Hogy miben más ez az eszköz mint a korábbi, azt dr. Sebők Edit radiológiai osztályvezető főorvos mondta el.
– Míg az előző CT egy 16 szeletes spirál CT volt, addig a mostani egy magasabb deketorszámú, 32 szeletes spirál CT készülék. A magasabb dekektorszám lehetővé teszi a gyorsabb vizsgálatokat, ezáltal a betegek kevesebb sugárterhelést kapnak. Javult a képminőség, jobban értékelhető, szebb vizsgálatok készülnek, így jobbak, pontosabbak lehetnek a diagnózisok. Bővült a szakmai profil is, hiszen ezzel a készülékkel már vastagbél vizsgálatokat is el lehet végezni, így rákszűrésre is alkalmas lesz a készülék. De van olyan funkciója is, ami megjelöli, a bélben hol lehetnek polipok, így a vizsgáló orvos ezeket a területeket tüzetesebben szemügyre veheti – foglalta össze dr. Sebők Edit főorvos.

Az orvosok és az operátorok az elmúlt hetekben már az új CT-vel dolgoztak, közben egyre jobban megismerték a használatát és elsajátították az új vizsgálati lehetőségeket is.

(Fotó: Melega Krisztián / Orosházi Kórház)

Ha CT vizsgálatra érkezik hozzánk, velük találkozhat a Központi Technológiai Tömb földszintjén (a képen balról jobbra)
Dr. Sebők Edit radiológia osztályvezető főorvos, Dr. Gera Zsuzsanna radiológus adjunctus, Tóth Emese diplomás képalkotó, Hanó Ferencné CT részlegvezető asszisztens, Süle Olga képi diagnosztikai asszisztens, Dósai Bohus Maja radiológiai osztályvezető asszisztens, Dr. Tóth Ibolya radiológus főorvos, Dr. Környei Zsuzsanna radiológus főorvos

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.