- hirdetés -

Az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Kis Rozália tartott vidám hangulatú, játékos előadást a Móricz Zsigmond utcai óvodában az Európai Mobilitási Hét keretein belül.

– Balra nézek, jobbra nézek, átmegyek – hangzik el gyermekkorunk egyik jól ismert mondókájában a zebrán való biztonságos átkelésre figyelmeztető tanács.

Szeptember 19-én, a Móricz Zsigmond utcai óvoda gyerkőceinek tartott egy, a gyalogos- és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól szóló játékos előadást Kis Rozália rendőr-főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

A könnyed, délelőtti program az Orosházán szeptember 16 és 22 között zajló Európai Mobilitási Hét része volt, melyre korábban Orosháza önkormányzata is sikeres pályázatot nyújtott be. A játékos oktatás célja a közösségi közlekedés népszerűsítése.

A tájékoztató után egy közlekedési ismeretterjesztő sétára indultak (Fotó: Rosta Tibor)

A vidám esemény szervezésben aktív szerepet vállalt a Petőfi Művelődési Központ csapata is, akik közlekedési ismereteik bővítéséhez is hasznos ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek. Az óvodások a tájékoztató után egy közlekedési ismeretterjesztő sétára indultak, ahol oktatójuk és óvónőik segítségével egyből kamatoztathatták is, alig pár perccel korábban megszerzett ismereteiket.

A tapasztalat alapján a gyerekek már most tisztában vannak a legfontosabb szabályokkal, beszámolóik szerint a szüleiket is szokták előre figyelmeztetni a piros lámpa, vagy éppen az elsőbbségadás esetén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.