- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) két versenyzője, Jochim Márk és Lakatos Angelo is dobogóra állhatott a Zentán rendezett Nikola Vukov Emlékversenyen. Rácz Richárd is magabiztosan kezdte meg Bundesliga-szereplését.

Rendkívül népes mezőny gyűlt össze szeptember 17-én Zentán, az idei nemzetközi Nikola Vukov Birkózó Emlékversenyen. A megmérettetésre kilenc ország 29 klubjából mintegy 270 résztvevő érkezett, hogy próbára tegye erejét és ügyességét.

Az Orosházi Spartacust Jochim Márk és Lakatos Angelo képviselte, mindketten a kadet korosztály 65 kilogrammos mezőnyében versenyeztek. Közülük Jochim Márk, aki serdülőkorú birkózóként versenyzett a kadet mezőnyben, magabiztos birkózással sorra győzte le ellenfeleit, többek közt a szerb kadetválogatott tagját is sikerült, annak elsőszámú fogásnemében, hazai közönsége előtt legyűrnie.

Márk így a dobogó tetejére állhatott fel, de Lakatos Angelonak sem kellett szégyenkeznie, ő bronzéremmel térhetett haza. Saját versenyzőik mellett ezúttal a dévaványai Kovács Ádám is velük utazott és ő sem tért haza üres kézzel, hiszen harmadik helyen zárt a serdülő 57 kilogrammos mezőnyben.

Zentán is eredményesen zártak a Spartacus birkózói (Fotó: OSBK)

A klub junior versenyzője Rácz Richárd is mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. Az elmúlt hónapokban ugyanis folyamatos meghívásokat kapott a korosztály világversenyekre felkészítő edzőtáboraiba a válogatott edzőinek döntése értelmében. A Magyar Birkózó Szövetségen keresztül emellett a norvég szabadfogású válogatott felkészülését segítette.

Rácz Richárd Bundesliga-szereplését is sikeresen kezdte meg. A negyedik osztályú Nattheim tagjaként magabiztosan, mindössze negyven másodperc alatt fektette kétvállra ellenfelét és szerzett értékes pontokat csapatának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.