- hirdetés -

Ismét kiállítás megnyitójának adott otthont a Petőfi Művelődési Központ, ahol ezúttal a 75. születésnapját ünneplő Hopka Margit tájképeiből és csendéleteiből nyílt tárlat szeptember 14-én.

Hetedik önálló kiállítására is ugyanolyan izgalommal készült Hopka Margit, mint bármelyik korábbira.
– Orosházán többször is, de a környező településeken, mint például Szarvason vagy Mezőkovácsházán volt kiállításom az elmúlt években. Csak az élethű dolgokat szeretem megfesteni, olyanokat, melyek gyönyörködtetnek – mesélte az éppen 75. születésnapját ünneplő művésznő, aki azt is elárulta, a jövőben is szeretne hasonló képeket készíteni.

A Petőfi Művelődési Központban többnyire az elmúlt 1-2 évben készített színes képeiből álló megnyitójának lehettek tanúi, akik szeptember 14-én ellátogattak az intézménybe.

Tájképek és csendélet jellemzi Hopka Margit művészetét (Fotó: Rosta Tibor)

A kiállítást Koszorús Oszkár, helytörténész, Orosháza díszpolgára nyitotta meg, aki részletesen bemutatta Hopka Margit életútját és művészetének legfőbb jellemzőit.
– Dekoratív, ragyogó színösszeállítások. Elbűvölik a vizek, folyók, tavak, sok alkotása állít emléket egy-egy utazásának. Akármerre jár, mindig művészi szemmel nézi a dolgokat – méltatta a művésznőt Koszorús Oszkár.

Kiderült, hogy Hopka Margitot már korábban is vonzotta a művészetek világa, de csak nyugdíjba vonulását követően kezdett el újra foglalkozni a festészettel. Nagy hatással volt rá többek közt Csáki-Maronyák József és Szabó József munkássága.

A nyitást követően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fiatal növendékei mutatkoztak be a közönségnek hangszeres produkcióikkal. Hopka Margit 55 képből álló kiállítását október 9-ig tudják megtekinteni a művészetek és a festészet iránt érdeklődők a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.