- hirdetés -

Városszerte az a hír járja, hogy a Pepco üzletet nyit a Móricz Zsigmond utca és a Rákóczi út kereszteződésében található egykori kocsma helyén. Megkerestük az üzletet az esetleges terjeszkedéssel kapcsolatban, a válasz azonban elég rejtélyesre sikeredett. 

A lengyel cég Magyarország több településén nyitott már üzletet, Orosházához legközelebb Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szarvason találkozhatunk Pepcóval. A kedvező árak sokakat csábítanak az üzletbe, ezért nem csoda, hogy Orosházán sokan várják a lengyel cég üzletnyitását.

Az Orosházi vagyok… elnevezésű Facebook csoportba felkerült egy kép, melyen többen felismerni vélték az üzletház jellegzetes betűstílusát a nemrégiben az épületbe beépített fotocellás ajtón, amelyen az olvasható: Üdvözöljük üzletünkben!

Lehet, hogy hamarosan Pepco nyílik az egykori kocsma helyén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megkerestük a céget az esetleges nyitással kapcsolatban, azonban a szerkesztőségünkbe eljuttatott válasz egy sablonszöveg látszatát kelti.
– Köszönjük érdeklődését! Folyamatosan keressük az újabb és újabb helyszíneket, hogy még könnyebben beszerezhesse a számára legkedvesebb termékeket. Reméljük, hogy hamarosan már Orosházán is megtalálható lesz üzletünk – olvasható az üzenetben.

A válasz után ismét felkerestük a Pepkor Hungary Kft.-t, az üzletlánc tulajdonosát, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz. A második visszajelzésben szinte ugyanaz volt olvasható, mint a fentebb leírtak, a különbség mindössze a szórendben volt fellelhető. Az orosházi nyitást sem megcáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó a cég.

Nem ez az első ilyen eset Orosházán, a bolthelyzet kezd beleilleni egy X-akták epizódba. 

Lassan tíz éve, hogy a STOP.SHOP bevásárlópark ígért átadására várnak az orosháziak. A bevásárlópark egy komplett tervrajzzal és közismert üzletek logóival jelezte honlapján, hogy a városban kíván áruházat építeni. Az átadást 2009. márciusára tervezték.

Az Aldi táján sem rózsásabb a helyzet. Az „Ugyan már, kérem…” blogon tíz éve jelent meg egy térkép, melyen az Aldi is fel van tüntetve, közvetlenül a STOP.SHOP mellett. A nyitás tervezett időpontja 2009-re volt datálva. Pár hónapja a Vas-Műanyag Ipari Szövetkezet Szarvasi utcai telephelyén bontási munkálatok folytak. Akkor többen úgy vélték, az Aldi kíván áruházat nyitni a a romos épület helyén.

Ígéretek, titokzatos és sejtelmes nyilatkozatok voltak, vannak és lesznek, de a cselekedetek sorozatosan elmaradnak. A Pepco esetében felcsillant a reménysugár, idővel kiderül, milyen üzletben vásárolhatunk az egykori vendéglátóegység helyén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.