- hirdetés -

Különleges, különböző nemzetiségű emberek portréit csodálhatták meg, akik szeptember 13-án, Mihály László kiállításának megnyitójára, a Városházi Galériára látogattak.

A jelenleg 64 éves Mihály László ugyan sokféle stílusban alkotja képeit, jelenlegi, szeptember 13-án, a Városházi Galérián induló kiállítására mégis kimondottan a realizmus jellemző. Portréit különböző világtájak, különböző nemzetiségű emberei ihlették.

– A világon egyre inkább eluralkodó gyűlölethullám késztetett arra, hogy én is megpróbáljam felhívni a figyelmet arra, hogy egy emberi faj él a földön, csak különböző bőrszínnel vagy kultúrával. Jelenleg a kiállítás anyaga alkotja a portrégyűjteményt, de ez a sorozat még biztosan folytatódni fog – mesélte a művész.

A megnyitón Mihály László köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik életében vagy pályafutása során segítették, külön kiemelve azokat, akik az ország egy másik pontjáról utaztak ide, hogy megnézhessék kiállítását.

Különböző nemzetiségű emberek ihlették Mihály László portréit (Fotó: Rosta Tibor)

Ezután Kohut Béla, képzőművész következett, aki részletesen is bemutatta alkotótársa életútját és művészetét. A művészt a festészet mellett a rockzene is érdekli, Jimi Hendrixről készült portréja most is látható az Orosházi Rock Klub falán, de megfestette már a zenészek közül B.B. King vagy John Mayall portréját is.

– A szép, tiszta és nemes dolgok iránti szeretetét korábbi alkotói válsága idején sem tudta száműzni. Jelenlegi kiállításának célja, hogy reflektáljon a világ kihívásaira, ellentmondásaira. Hogy érződjön, a portréin szereplő, különböző emberek arcai szeretettel legyenek egymás mellett – jellemezte Mihály László alkotói hitvallását Kohut Béla.

A köszöntést követően a megnyitó részeként Csizmadia Réka énekelte el Bagaméri András gitárjátékának kíséretében John Lennon Working Class Hero című dalát, majd a Tavaszi Szél akusztikus változatát adták elő.

Ezután minden vendég kíváncsian vette szemügyre a kiállított portrékat, melyek október 22-ig lesznek láthatók a Városházi Galérián.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.