- hirdetés -

A Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasóköre szerda délután tartotta évad nyitó összejövetelét a városi könyvtárban. A találkozó egyben fennállásuk hatodik évének kezdetét is jelentette.

Az olvasókör, az iskolai tanévekhez hasonlóan mindig ősszel kezdi tevékenységét és júniusban zárja. Júliusban, augusztusban „nyári szünetet” tartanak.

A hatodik év első összejövetelén Szilasi H. Tibor, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete elnöke és a könyvtár részéről pedig Csányiné Kádár Tünde az olvasókör vezetője köszöntötte a megjelent tagokat. Ezután átadták a szót a Táncsics gimnázium magyar tanárának, munkaközösség vezetőjének, Süle Margitnak, aki az összejövetel fő témáját jelentő magyar nyelv és irodalom érettségi vizsgát érintő változásokról tartott előadást.

Elsőként Szilasi H. Tibor köszöntötte a megjelenteket (Fotó: Rosta Tibor)

A tanárnő 2005-től, az emelt szintű érettségi bevezetésétől kezdte ismertetni a vizsgát érintő alapvető változásokat. Szót ejtett a különböző szintek követelmény-rendszeréről, az értékelés szempontjairól, és nem utolsó sorban az érettségiző diákok számára könnyebbséget, vagy épp nehezítést jelentő tényezőkről.

Az előadás után megnézték, kiértékeltek, és megvitatták a 2018-as érettségi vizsga néhány feladatát. Az interaktív rész végén még megbeszélték októberi összejövetelük témáját, mely az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához kapcsolódóan, a „Könyvtár-könyv-olvasás” lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.