- hirdetés -

Az erősebb motorral is száguld az orosházi versenyző.

Közel egy esztendeje adtunk hírt arról, hogy Zanócz Noel köbcentit váltott, a 2018-as évben már 85 ccm-es motorral versenyez. A fiatal orosházi sportolót nem zavarta a váltás, továbbra is sikert sikerre halmoz.

– A nyári szünetem sem telt unalmasan, hiszen a szünet folyamán több országos nyílt nemzeti bajnokságokon vettem részt. Június 24-én a mackovci horvát-szlovén nyílt nemzeti bajnokságon az első helyet szereztem meg, egy hétre rá az osztrák nemzeti junior bajnokságot Ritzben szintén megnyertem. Augusztus 26-án a GCC cross country meistercraft kupa elnevezésű német futamon Blankenhainben is a dobogó tetejére állhattam – kezdte az élmények felelevenítését Noel.

Új kategóriájában is sikeresen szerepel Zanócz Noel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elmondta, számára a nyár legnagyobb sikere a Franciaországban rendezett világverseny, az Mx Master Kids volt.  Ez a megmérettetés az egyik leglátogatottabb rendezvény Európában, ahol rengeteg crossmotoros méretteti meg tehetségét. Többnapos kvalifikációs előfutamok után tudott a döntő futamba bekerülni. Elrajtolt, majd körről körre sikerült egyre jobb pozícióba kerülnie, ennek köszönhetően az Mx Master Kids 85 köbcentis kategóriában abszolút győztesként végzett.

– A verseny végén nagyon meghatódtam, amikor a magyar himnuszt az én tiszteletemre játszották le a szurkoló közönség előtt. A verseny megerősített, pozitív visszajelzést adott, hogy a munkámba fektetett erő meghozta a gyümölcsét és a jövőben is ilyen szép sikereket szeretnék megélni – emelte ki Noel.

Az orosházi tehetség elmondta még, hogy a nyarat a Veszprémvarsányi Mx Kupa versennyel zárta szeptember 1-jén. Mindkét futamban győzött. Másnap már a kishúgával együtt vett részt a Vörösmarty iskola tanévnyitóján, ezentúl már ketten járnak az intézménybe.

Zanócz Noel ezekben a napokban Németországban versenyez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.