- hirdetés -

Nyolc versenyzője képviselte az Orosházi Birkózó Egyesületet a szeptember 8-án rendezett területi kötöttfogású versenyen, Szarvason. Rendkívül sikeresen szerepeltek, hiszen mind a nyolcan felállhattak a dobogóra, Czikora Dániel, Boros Norman és Debreczeni Tamás ráadásul a győzelmet is megszerezte.

Eredményes versenyen vannak túl az Orosházi Birkózó Egyesület fiatal versenyzői. Szeptember 8-án Szarvason rendeztek területi kötöttfogású versenyt, egyben az idei őszi szezon első jelentős megmérettetését az orosházi egyesület számára. A diák II és diák I-es korosztályban szereplő birkózók 102-en érkeztek a helyszínre, 14 szakosztályt képviselve.

A diák II-esek közt két versenyzőt indítottak az orosháziak. Bódi Csaba a 26, Zsóri Axel pedig a 32 kilogrammosok között jutott el a legvégső küzdelemig. Itt döntőbeli ellenfeleik ugyan jobbnak bizonyultak, mégsem lehetett egyikük sem elégedetlen az ezüstéremmel.

Az OBE összes fiatal birkózója továbbjutott az országos döntőbe (Fotó: egyesület)

A diák I-esek közt Czikora Dániel révén rögtön egy aranyéremmel lettek gazdagabbak, az OBE fiatalja az 50 kilogrammos mezőnyben diadalmaskodott. A 63 kilósok közt is biztos volt, hogy a klub egyik birkózója végez az élen, hiszen Boros Norman és Cseh Balázs birkózta a súlycsoport döntőjét, ahol végül Boros diadalmaskodott. Az ezüstérmek sorát gyarapította Bakos Ferenc, aki a 76 kilósok közt jutott el egészen a döntőig. Végül a 85 kilogrammban versenyző Debreczeni Tamás megszerezte a csapat harmadik aranyérmét a hétvégére, megelőzve többek közt klubtársát, a végül a súlycsoport harmadik helyén végző Berke Milánt.

A kiváló eredményeknek köszönhetően mindegyikük továbbjutott korosztálya országos diákolimpiai döntőjébe. A korosztályos diákolimpiai döntők sora a diák I-esek korosztályával kezdődik, ők Püspökladányban léphetnek szőnyegre, kissé szokatlan módon pénteken, szeptember 21-én, alig egy nappal a serdülőket megelőzve. A diák II-es korosztályra szeptember 28-án kerül sor, nekik Karcagon rendezik a súlycsoportjaik országos döntőit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.