- hirdetés -

Szeged adott otthont a hét végén a Csaba Béla Dzsúdó Emlékversenynek. A diák A,B,C korcsoportos országos-nemzetközi versenyen az Orosházi Judo SE versenyzői is ott voltak.

Román, szerb és horvát sportolók révén vált nemzetközivé a sportesemény, melyen a két orosházi versenyző, Bőte Dominik és Patyi Anna a diák „A” kategóriában lépett tatamira.

Patyi Anna 50 kilóban ezüst, Bőte Dominik a 32 kilósok közt bronzéremmel zárta az őszi szezon első nagy versenyét.

Mindkettőjükre körmérkőzéses rendszerben vívott négy-négy mérkőzés várt a tizenkét évesek között. Nehezítette a két fiatal dolgát, hogy legutóbb tavasszal, május végén  versenyeztek és amint az később kiderült, emiatt kissé idény eleji volt a formájuk.

Idény eleji forma ide vagy oda, dobogóra állni mindig öröm (Fotó: Egyesület)

Edzői értékelés szerint mindketten vétettek néhány technikai és taktikai hibát. Az akaratra, a harcosságra, a küzdeni tudásra azonban egyik versenyzőnél sem lehetett panasz, Dominik például tizenöt másodperc alatt dobta a hátára azt a fiút(ippon), akitől a tavasszal, a Diákolimpián ipponnal kapott ki.

Mint Tóth Béla, a gyerekek edzője elmondta, alapvetően elégedett versenyzői teljesítményével. Ezt a szegedi megmérettetést erőfelmérőnek tekintették, és a küzdelmekben tapasztalt hiányosságok kijavításával és további kemény edzésekkel készülnek az ősz fő versenyeire, a két hét múlva Pakson sorra kerülő Országos Ranglista versenyre, melyen az Orosházi Judo Sportegyesület négy versenyzőt indít, és az októberi Magyar Bajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.