- hirdetés -

Komoly döntést hozott a 17 éves Patyi Anna, hiszen a következő egy évet a családjától, a barátaitól, az otthonától távol tölti el. Az ONKC kézilabdázója Dániában lesz cserediák, amelyből reményei szerint rengeteget profitálhat majd.

Annával az utazás előtti napon beszéltünk az utolsó itthoni edzése után. Nem volt egyszerű feladat, hiszen társai egymás után jöttek oda hozzá elbúcsúzni, megölelni.

– Igazából még nem is tudom felfogni, hogy ez megtörténik velem, talán majd, ha kiértem Dániába és ülök az ágyamon – fogalmazott Anna, aki egy évet tölt majd el az északi országban az AFS program keretein belül. Azt is elmondta, hogy eredetileg az Egyesült Királyság volt a célállomás, de ez a BREXIT miatt meghiúsult.

Fotó: ONKC

– Végül Dániát választottam, mert nagyon tetszik az északi kultúra, nagyon sok jót olvastam róla, ezt szeretném én is megtapasztalni. Természetesen az is sokat jelentett, hogy itt folytathatom a kézilabdát, amiben sok segítséget kaptam nevelőegyesületemtől, de a Viborgtól is, ahol a következő szezonomat töltöm – sorolja.

Azóta már elkezdődött az iskola, az első tapasztalatai pozitívak, szépen lassan kezd beilleszkedni. Sőt már az első edzőmérkőzését is lejátszotta új csapatában, amelyen öt gólt szerzett. A kézilabdázó elmondása szerint jól ment neki a játék, de azért még szoknia kell az északi stílust.
Anna legfőbb célja, hogy fejlessze az angol nyelvtudását, de dánul is szeretne megtanulni. A kézilabdával is komoly tervei vannak, az ott megszerzett tapasztalatokat Orosházára visszatérve kamatoztatná.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.